6 goede redenen om een goed doel op te nemen in je testament

De vernieuwing van het erfrecht zorgt voor een positieve beweging in de sector. Zo blijkt dat sinds de modernisering ervan in september 2018, meer en meer mensen een testament opmaken. Het nieuwe erfrecht houdt in dat mensen meer vrijheid hebben om hun nalatenschap te regelen zoals ze het zelf willen. Hierdoor nemen ze zelf ook meer initiatief om een testament op te stellen én af te wijken van de standaardregeling.

Dagelijks nemen 5 Belgen een goed doel op in hun testament

Zo kunnen mensen met kinderen vrij beschikken over de helft van hun vermogen. Ze krijgen dus de mogelijkheid om een groter deel dan voorheen na te laten aan een persoon, organisatie of goed doel naar keuze. En dat is ook wat meer mensen doen naar aanleiding van de hervorming van het erfrecht. Zo nemen elke dag maar liefst 5 Belgen een goed doel op in hun testament. Dat prachtige gebaar kunnen wij alleen maar toejuichen. En daar hebben zij alvast hun goede redenen voor.

Denk je zelf ook na om een testament op te maken? We geven je graag enkele goede redenen om een goed doel zoals het Rode Kruis te steunen door het op te nemen in je testament.

Ik neem een goed doel op in mijn testament ...

  • omdat je bijdraagt aan een betere wereld. Een wereld waarin je mee het verschil kan maken, welk goed doel je ook kiest en welk bedrag je ook nalaat.
  • omdat nalaten aan een goed doel fiscaal voordelig is. Nalaten aan een goed doel is sinds 1 juli 2021 belastingvrij in het Vlaams Gewest. Concreet betekent dit dat wanneer je iets nalaat of schenkt aan onze organisatie, wij daarop geen belasting meer moeten betalen. Zo kan alles wat je aan ons geeft volledig worden ingezet om mensen in nood te helpen. 
  • omdat je hulp verzekert aan volgende generaties, ook wanneer je er zelf niet meer bent. Je zorgt er mee voor dat je gekozen goed doel zijn of haar goede werk kan blijven voortzetten.
  • omdat je jouw gedeelde normen en waarden doorgeeft tot ver in de toekomst.
  • omdat je weet wat er met je geld gebeurt, in alle transparantie. Je bent ook zeker dat het zorgvuldig wordt besteed, daar waar het nodig is.
  • omdat je er zelf een goed gevoel van krijgt. Want goed doen voor een ander, geeft je een goed gevoel. En dat is hartverwarmend.

Wil je graag meer informatie? 


Vraag hier vrijblijvend onze gratis testamentgids of persoonlijk advies