Vervoeren van patiënten

Heb je binnenkort vervoer nodig naar het ziekenhuis, rusthuis of naar je thuis? Onze ziekenwagens staan voor je klaar bij niet-dringende situaties. Wij bieden enkel liggend vervoer aan.

Vraag hier niet-dringend patiëntenvervoer aan

Niet-dringend vervoer

We staan in voor niet-dringend patiëntenvervoer. Onze ziekenwagens bieden je het grootste comfort. Je kan je ziekenvervoer op voorhand reserveren door te bellen naar 105 of door het contactformulier in te vullen.

Transparant tarief

De prijs berekenen we op basis van de afgelegde afstand. Je betaalt een vast bedrag en vervolgens een bijdrage per kilometer. Op zon- en feestdagen betaal je een toeslag, alsook tijdens avonduren (20 uur - 6 uur).

Deze tarieven houden geen rekening met eventuele terugbetalingen van de mutualiteit. Neem daarvoor zelf contact op met uw mutualiteit om hierover meer info te verkrijgen.

Bekijk hier onze tarieven voor 2024 

We garanderen je een overzichtelijke offerte en achteraf een duidelijke factuur.

Overal in Vlaanderen

Met meer dan 120 ziekenwagens zijn we een van de grootste ziekenwagendiensten van Vlaanderen. We staan klaar om hulp te verlenen aan iedereen die dit type van vervoer nodig heeft. Onze ziekenwagens zijn op alle situaties voorbereid.

Kwaliteit gegarandeerd

Onze ambulanciers zijn zeer goed opgeleid en krijgen voortdurend bijscholing. Al onze ziekenwagens voldoen aan de medische normen van FOD Volksgezondheid.

Wél dringend? Bel 112

Ook dringend patiëntenvervoer nemen we op ons. Als je dringend medische hulp nodig hebt - bijvoorbeeld na een ongeval - bel dan 112.

Ik moest voor een operatie naar het ziekenhuis. Omdat ik liggend vervoerd moest worden, heb ik naar de 105 gebeld. Ik kreeg een vriendelijke medewerker aan de telefoon. Hij verzekerde me dat alles perfect zou verlopen. En inderdaad: op de dag van de afspraak stond een comfortabele ziekenwagen voor de deur. Perfect op tijd!

Jeanine, 82 jaar

Vragen of klachten?

Heb je vragen of klachten over het ziekenvervoer van Rode Kruis-Vlaanderen? Dan kan je steeds terecht op de volgende e-mailadressen:

·       Voor vragen: info@dispatching105.be 

·       Bij klachten: klachten.ziekenvervoer@rodekruis.be