Doe mee aan 'Onderneming met een groot hart'!

Jaarlijks hebben talloze mensen nood aan plasma. Het is van levensbelang voor bijvoorbeeld mensen die ernstige stollingsstoornissen hebben en pasgeboren baby's met geelzucht. Ook is het nodig voor de aanmaak van heel wat medicatie. Met jouw plasmadonatie kan jij het levensbelangrijke verschil maken want de behoefte aan plasma is groot.

 

Wat meer uitleg over het project

Specifiek gaan we op zoek naar ondernemingen die dicht bij één van onze donorcentra gevestigd zijn. Hun werknemers kunnen zich immers vlot naar een donorcentrum begeven, en zo op een uurtje levens redden! We moedigen werknemers aan om onder de middag, als teambuilding of afterwork in groep te komen doneren. Je bent natuurlijk ook steeds individueel welkom.

Dagelijks kijken we na hoeveel werknemers een afspraak gemaakt hebben om te doneren. Dit kunnen we bijhouden door middel van een unieke link die je na inschrijving ontvangt. Ook mag je een poster met QR-code verwachten om de actie binnen je onderneming te promoten.

We zetten het aantal donoren af tegen het totaal aan werknemers: ondernemingen met het procentueel hoogst aantal donoren, scoren dus beter. 

Elk deelnemend bedrijf waar een donatie geregistreerd wordt krijgt het label 'Onderneming met een groot hart'. Dit label kan je zichtbaar ophangen. Het vormt een mooi teken naar de buitenwereld dat jouw onderneming een 'Onderneming met een groot hart' is. 

Jaarlijks wordt het label 'Onderneming met het grootste hart' uitgereikt aan de winnaar per donorcentrum.

Doe jij mee aan 'Onderneming met een groot hart'?

Voka Health Community is een platform voor zorgondernemingen, bedrijven, kenniscentra en patiëntengroepen.

Dat de gezondheidszorg heel veel uitdagingen kent, is niet nieuw. In zo'n context is het echter belangrijk dat we niet alleen binnen de eigen muren zoeken naar oplossingen. Een samenwerking met actoren zoals Rode Kruis-Vlaanderen en bedrijven kan oplossingen bieden voor deze uitdagingen. Dit is nu net de eigenheid van de Voka Health Community: plasma is nodig voor diverse actoren binnen dit ecosysteem. Het komt ten goede aan de patiënten en is nodig voor zowel bedrijven voor de ontwikkeling van nieuwe medicatie als kenniscentra voor strategisch basisonderzoek. Elke actor kan immers zijn sterktes profileren en uitbouwen. Zo creëren we niet alleen meerwaarde voor de eindgebruiker, maar voor iedereen.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik deelnemen aan ‘Onderneming met een groot hart’?

Je kan deelnemen wanneer je een onderneming inschrijft en werknemers van deze onderneming aanmoedigt te doneren. Voor de toekomst bekijken we of dit project uitgebreid kan worden naar verenigingen en andere organisaties. 

Hoe moeten we onze afspraken inboeken met de unieke link?

In dit document kan je de verschillende stappen bij het maken van een afspraak terugvinden. 

Telt onze deelname als we een bloedinzameling op een gekozen locatie organiseren?

Nee, momenteel rekenen we enkel donaties in een donorcentrum mee. Voor de toekomst bekijken we of dit project uitgebreid kan worden naar bloedinzamelingen op een gekozen locatie. 

Waar kunnen we zien hoeveel donaties onze onderneming al verzameld heeft?

Een overzicht van het aantal donaties ten opzichte van het aantal werknemers per onderneming vind je hier terug.

Hoeveel labels worden er uitgereikt?

Vanaf dat iemand uit je onderneming een donatie heeft ingepland, ontvang je het label ‘Onderneming met een groot hart’. Echter, reiken we ook het label ‘Onderneming met het grootste hart uit’ aan de 14 ondernemingen met het meest aantal donaties, gelinkt aan elk donorcentrum. 

Moeten we ons telkens via de unieke link die gedeeld werd inschrijven?

Ja, anders worden jullie donaties niet correct geteld. 

Mogen we zowel bloed als plasma doneren?

Ja, dit mag zeker. 

Hoe vaak mogen we bloed of plasma geven?

Afhankelijk van wat je geeft, gelden er andere termijnen. Meer informatie kan je hier terugvinden. 

Heb je nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. Dit kan via relatiebeheer@rodekruis.be.

Ons team bestaat uit:

  • Hoofd collecteondersteuning Geert Van Aken

0479 48 84 23 - geert.vanaken@rodekruis.be

  • Project officer Abdelkebir El Makhloufi

0476 89 25 45 - abdelkebir.elmakhloufi@rodekruis.be