Doe mee aan 'Onderneming met een groot hart'!

Jaarlijks hebben talloze mensen nood aan plasma. Het is van levensbelang voor bijvoorbeeld mensen die ernstige stollingsstoornissen hebben en pasgeboren baby's met geelzucht. Ook is het nodig voor de aanmaak van heel wat medicatie. Met jouw plasmadonatie kan jij het levensbelangrijke verschil maken want de behoefte aan plasma is groot.

 

Wat meer uitleg over het project

Specifiek gaan we op zoek naar ondernemingen die dicht bij een van onze veertien donorcentra gevestigd zijn (binnen een straal van 5 à 10 km). Hun werknemers kunnen zich immers vlot en snel naar het donorcentrum begeven waardoor er op een uurtje een leven kan worden gered. We moedigen hen dan ook aan om onder de middag, als teambuilding of afterwork in groep te komen doneren. Past dit niet, ben je natuurlijk ook individueel welkom.

Dagelijks kijken we na hoeveel donoren de deelnemende ondernemingen hebben kunnen overtuigen om te doneren. Dit kunnen we als je bij het maken van online een afspraak steeds de juiste, unieke link van jouw bedrijf gebruikt. Deze unieke link wordt na de bevestiging van je deelname automatisch bezorgd samen met een poster met QR code.

We zetten dit aantal af tegen het totaal aan werknemers zodat we de percentages kunnen vergelijken. Ter verduidelijking: kleine ondernemingen met minder medewerkers kunnen percentsgewijs meer donaties gedaan hebben. 

Elk deelnemend bedrijf waar een donatie geregistreerd wordt krijgt het label "Onderneming met een groot hart". Het vormt een mooi teken naar de buitenwereld dat jouw onderneming een 'Onderneming met een groot hart' is. Jaarlijks wordt het label "Onderneming met grootste hart" uitgereikt aan de winnaar per donorcentrum.

Wil je graag weten waar jouw bedrijf in de ranking staat?

Klik hier

Wil je graag deelnemen?

Voka Health Community is een platform voor zorgondernemingen, bedrijven, kenniscentra en patiëntengroepen.


Dat de gezondheidszorg heel veel uitdagingen kent, is niet nieuw. In zo'n context is het echter belangrijk dat we niet alleen binnen de eigen muren zoeken naar oplossingen. Een samenwerking met actoren zoals Rode Kruis Vlaanderen en bedrijven kan oplossingen bieden voor deze uitdagingen. Dit is nu net de eigenheid van de Voka Health Community : plasma is nodig voor diverse actoren binnen dit ecosysteem. Het komt ten goede aan de patiënten en is nodig voor zowel bedrijven voor de ontwikkeling van nieuwe medicatie als kenniscentra voor strategisch basisonderzoek. Elke actor kan immers zijn sterktes profileren en uitbouwen. Zo creëren we niet alleen meerwaarde voor de eindgebruiker, maar voor iedereen.

Heb je nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. Dit kan via ons algemeen e-mailadres relatiebeheer@rodekruis.be.

Ons team bestaat uit:

  • Hoofd collecteondersteuning Geert Van Aken

0479 48 84 23 - geert.vanaken@rodekruis.be

  • Project officer Abdelkebir El Makhloufi

0476 89 25 45 - abdelkebir.elmakhloufi@rodekruis.be