Hoe eerste hulp leren?

We zetten ons in om eerste hulp toegankelijk te maken voor iedereen in Vlaanderen. Dit doen we voornamelijk door ons aanbod aan gratis cursussen, onze apps met eerstehulptips en onze handboeken met meer uitgebreide instructies en thema's. Hierbij maken we telkens een onderscheid tussen eerste hulp bij ongevallen (EHBO) en eerste hulp bij psychische problemen (EHBP).

Gratis Opleidingen

We bieden gratis opleidingen aan in eerste hulp, waarbij de onderwerpen variëren van een basisopleidingen over EHBO of EHBP tot meer gespecialiseerde cursussen, zoals eerste hulp bij baby's en kinderen, reanimatie en het gebruik van defibrillatoren. 

Deze opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het vergroten van hun kennis en vaardigheden op het gebied van eerste hulp.

Handboeken

Onze handboeken, die tijdens de cursussen worden gebruikt, zijn ook beschikbaar voor online bestellingen. Deze handboeken bieden gedetailleerde informatie en richtlijnen voor een breed scala aan situaties, waardoor mensen zich kunnen voorbereiden op noodsituaties in hun dagelijkse leven.

Educatieve Apps

We bieden twee gebruiksvriendelijke apps aan die gratis te downloaden zijn. De eerste richt zich op EHBO, terwijl de andere is gericht op EHBP. Deze apps zijn ontworpen om mensen snel en effectief te leren hoe ze in noodsituaties moeten handelen.

Online Instructievideo's en Downloadbare Affiches

Naast onze cursussen en handboeken hebben we een uitgebreide bibliotheek met instructievideo's die online beschikbaar zijn. Deze video's demonstreren stap voor stap de juiste procedures en technieken voor het verlenen van EHBO in verschillende situaties. Bovendien bieden we een reeks downloadbare affiches aan die nuttige informatie bevatten over EHBO, EHBP en andere noodsituaties. Deze affiches zijn handig voor thuis, op het werk, in scholen en andere openbare ruimtes, waar ze mensen bewust maken van de juiste stappen die ze moeten nemen in geval van een noodsituatie.

Door deze diverse aanpak streven we ernaar om eerstehulpvaardigheden te verspreiden en gemeenschappen in heel Vlaanderen voor te bereiden op noodsituaties. Of je nu een ouder bent die zich zorgen maakt over je kinderen, een professional in de gezondheidszorg of gewoon iemand die anderen wil helpen, bij Rode Kruis-Vlaanderen vind je de nodige middelen en training om levens te redden en noodsituaties effectief aan te pakken.