Geef samen bloed of plasma

Interesse om te doneren in groep of zelf een collecte te organiseren? Vul ons contactformulier in.

Netwerken tijdens het bloedgeven – perfect mogelijk! Kom langs in één van onze donorcentra of nodig het Rode Kruis uit bij jouw organisatie en draag samen met je collega’s bij aan de bloedvoorraad.

Geert

Hoofd Collecte Ondersteuning

Ontdek onze nieuwe actie: Onderneming met een groot hart

Rode Kruis-Vlaanderen organiseert 'onderneming met een groot hart'. Een actie waar ook jouw organisatie aan kan deelnemen!

Lees er meer over

Trek met je bedrijf naar Rode Kruis-Vlaanderen!

Plan een teamuitje naar het dichtstbijzijnde donorcentrum. Een lossere sfeer voor overleg, informele besprekingen en in teamverband een goede daad doen: alleen maar voordelen!

Rode Kruis-Vlaanderen naar jouw bedrijf

Willen jullie een bloedinzameling ter plaatse organiseren? Dat kan!

Rode Kruis-Vlaanderen kan naar jouw bedrijf komen als deze 2 basisvoorwaarden voldaan zijn:

  • Minimum 75 donoren mobiliseren voor een donatie. Uit ervaring weten we dat 10% van het totaal aantal medewerkers in een bedrijf of organisatie opkomt om te doneren. Dat wil zeggen dat jouw bedrijf minstens 750 medewerkers moet tellen om dit target te halen. Uiteraard kunnen jullie ook samenwerken met bedrijven in de buurt en jullie inzameling voor hen openstellen.
  • Een geschikte zaal ter beschikking stellen voor de afnames. Deze moet voldoen aan wettelijke bepalingen qua grootte (minstens 150 m² met 1 zijde van 10m) en toegankelijkheid (voor onze +3.5 ton camion + parking). Dit wordt op voorhand gecheckt door één van onze collega’s.

We reiken je al het noodzakelijke materiaal aan om iedereen te informeren: we stellen digitale flyers, affiches, filmpjes, standaardmails en een online inschrijvingsmodule ter beschikking.

Enkele collega's van Smartphoto kwamen alvast samen doneren in het donorcentrum van Gent. Ze hadden ingeschreven om bloed te doneren maar het werd uiteindelijk plasma- en zelfs een stamceldonatie.

Deze delegatie is alvast verkocht en overtuigen met plezier nog enkele collega's in de toekomst.