Hulp bij evenementen

Pech of het noodlot kan altijd en overal toeslaan, zeker op een plaats waar veel mensen samenkomen. Snel hulp krijgen kan dan levens redden. Daarom vind je Rode Kruis-Vlaanderen terug op grote evenementen, concerten, sportwedstrijden of andere activiteiten waar veel mensen bij elkaar komen. Onze ervaren en goed opgeleide hulpverleners garanderen een kwaliteitsvolle hulpverlening!

Een preventieve hulppost op jouw evenement?

Wij bieden eerste hulp op maat van je evenement. We leggen je stap voor stap uit hoe onze samenwerking verloopt en hoe je een hulpactie kan aanvragen.

Vraag hier je preventieve hulppost aan

Hoe werkt dat, zo'n preventieve hulppost?

Onze getrainde vrijwilligers hebben de expertise om te reageren op verschillende situaties, van kleine verwondingen tot grotere noodsituaties. We creëren een veilige omgeving waarin bezoekers en deelnemers van evenementen kunnen ontspannen en genieten, wetende dat hulp altijd binnen handbereik is.

Of het nu gaat om een groot festival, sportevenement of buurtfeest, onze hulpposten zijn overal te vinden. En het beste van dit alles? Het is gemakkelijk!

Met een simpele aanvraag staan we paraat om te helpen.

Het Rode Kruis, jouw partner in welzijn, ook tijdens de meest feestelijke momenten

Wist je dat het Rode Kruis niet alleen bekend staat om zijn hulpposten en medische interventies, maar ook om zijn cruciale rol in het bieden van psychosociale ondersteuning tijdens evenementen?

Onze psychosociale hulpverleners staan altijd paraat om een luisterend oor en emotionele ondersteuning te bieden aan deelnemers die zich overweldigd voelen of slachtoffer zijn van ingrijpende situaties.

Als organisator kan je op ons vertrouwen om een veilige en zorgzame omgeving te creëren voor je deelnemers. Door de aanwezigheid van onze psychosociale hulpverleners, maak je van het welzijn van je deelnemers een prioriteit. 

Vraag hier je preventieve hulppost aan

Na mijn eerste dodentocht kreeg ik in de Rode Kruispost de nodige verzorging en een ontspannende beenmassage. Mijn blaren werden verzorgd en afgedekt met een verbandje. Ik heb geen stress bij hen gevoeld, ook al waren we met velen die verzorging nodig hadden. 

Milly

Deelnemer Dodentocht