Dankzij je nalatenschap help je mensen in nood

Als jij overweegt om een goed doel zoals het Rode Kruis op te nemen in je testament, dan zijn we je uitermate dankbaar. Daarmee help je mensen in nood, want elke dag komen mensen onverwacht in een noodlottige situatie terecht. Dichtbij of verder weg. Je nalatenschap zorgt ervoor dat de Rode Kruisvrijwilligers professioneel hulp kunnen bieden als het nodig is. Daarom is een schenking via een nalatenschap de gift van je leven. En dat is een prachtig gebaar.

Onze testamentgids

In onze testamentgids vind je heel wat informatie omtrent nalaten aan goede doelen en het nieuwe erfrecht. Goed ter oriëntatie, maar ook nuttig als je al hebt nagedacht over het opstellen van een testament. Je kan hieronder onze testamentgids gratis aanvragen.

Vraag hier nu je gratis testamentgids aan

Meer weten of persoonlijk advies?

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers legaten Aagje Geerardyn en Charlotte Michiels. Je kan hen bereiken via telefoon op 015 44 33 50 of  015 44 35 81 of via e-mail legaten@rodekruis.be.

“Samen eens rustig de mogelijkheden bekijken? Dat kan telefonisch, bij jou thuis of bij ons op kantoor. Wij helpen je graag verder, waar en wanneer het voor jou past. Uiteraard vertrouwelijk en zonder verplichtingen.”

Aagje en Charlotte

Je testament en het nieuwe erfrecht

Sinds 1 september 2018 is het nieuwe erfrecht en de wijzigingen omtrent erfbelasting (voorheen successierechten) van kracht. Het geeft je meer vrijheid om rekening te houden met mensen en waarden die je belangrijk vindt. Lees meer over het nieuwe erfrecht en het opstellen van een testament.

Een legaat nalaten aan een goed doel

Wil je graag iets nalaten aan een goed doel zoals het Rode Kruis? Dan doe je iets heel bijzonders. Nalaten aan een goed doel kan enkel door een legaat op te nemen in je testament. Er zijn verschillende soorten legaten: algemeen legaat, bijzonder legaat, legaat onder algemene titel.