Er komt dankzij schenkers een nieuw elektrisch hoog-laagbed

“Ik wil schenkers heel hartelijk bedanken voor hun steun. We zijn er heel, heel blij mee!” Marjatta Knoppers is Verantwoordelijke Sociale Hulpverlening bij Rode Kruis-Leopoldsbrug. “Wij kunnen de giften heel goed gebruiken, want binnenkort hebben we een nieuw elektrisch hoog-laagbed nodig.”

“Het bed dat we op het oog hebben, is echt een goeie en ziet er leuk uit, niet zoals een typisch ziekenhuisbed. Dat is fijn als je het in je living hebt staan.”

 “Onze uitleendienst draait goed. Wij verhuren bedden, rolstoelen, krukken, rollators, looprekken. En we hebben ook kinderrolstoelen en kinderkrukken. Die heeft niet elke afdeling. We merken dat mensen daarvoor uit de omgeving naar ons toe komen.”

Marjatta voegt graag nog toe: “Met de giften helpen schenkers trouwens ook zichzelf. Als zij een keer iets nodig hebben, dan is het bij ons beschikbaar.”

Mooi werk door actieve vrijwilligers

De uitleendienst in Leopold is 24 uur per dag bereikbaar. “Dat is echt een verschil met de uitleendienst van het ziekenfonds. Daar kun je alleen iets ontlenen tijdens kantooruren. Tenzij die een apotheek van wacht heeft waar je terecht kunt. Maar na 17 uur, in de weekenden en avonden komen de mensen meestal bij ons terecht. Zij kunnen ons letterlijk dag en nacht bellen als ze iets nodig hebben. In ons kleine groepje actieve vrijwilligers heeft iedereen op toerbeurt telefoondienst.”

“Wij vinden dit allemaal mooi werk. Als ik een rolstoel uitleen en die mensen zo gelukkig zie omdat ze zijn geholpen, dan denk ik: daar doen we het voor. De mensen hier zeggen ook wel dat we ze twee keer blij maken. Eén keer als ze het materiaal komen lenen en een tweede keer als ze het weer komen inleveren, want dat betekent ook de genezing.”

“De mensen hier zeggen dat we ze twee keer blij maken. Als ze het materiaal komen lenen en als ze het weer komen inleveren, want dat betekent ook de genezing.”

Marjatta

Verantwoordelijke Sociale Hulpverlening

Benieuwd naar wat jouw steun kan betekenen in de buurt? 

Lees hier nog meer verhalen van wat lokale afdelingen konden verwezenlijken dankzij financiële steun van hun inwoners.

Geniet van uitzonderlijk fiscaal voordeel. Schenk in 2020 € 40 of meer en krijg 60% van je gift terug.

Doe een gift