De reanimatiepoppen van Oostende kregen een noodzakelijke upgrade

“De schenkers van de Lokale steunactie helpen ons echt vooruit. En ik wil hen persoonlijk bedanken!” Aan het woord is Jurgen Dobbels, Hulpdienstverantwoordelijke van Rode Kruis-Oostende. “Goed materiaal is onmisbaar voor de professionele hulpverlening door onze vrijwilligers. Zij stralen daarmee bovendien hun deskundigheid uit en dat geeft de mensen een gerust gevoel.”

De afdeling heeft onder meer medisch materiaal aangeschaft en kapotte radiotoestellen en versleten interventietassen vervangen. Ook zijn de reanimatiepoppen, die gebruikt worden in de eerstehulpcursussen, als het ware zelf gereanimeerd. “De poppen hebben een upgrade gekregen en zijn nu voorzien van QCPR, een toestel met een sensor. Daaraan kunnen wij aflezen of de borstcompressie diep genoeg is, of de borstkas terug voldoende omhoog komt en of de frequentie tussen de 100 en 120 ligt. Dat zijn alle aspecten van een reanimatie. Hoe correcter uitgevoerd, hoe beter de score. Zo kunnen we de cursisten goed trainen en er ontstaat een gezonde competitie: wie doet het beste reanimatie?”

Levendige stad, al 84 preventieve hulpacties

“Onze meest recente aankoop is een minibus. Die wordt gebruikt door de ganse afdeling: de hulpdienst, jeugdwerking en sociale dienst. Hij is ook door onze vrijwilligers gebruikt tijdens de Paulusfeesten. Dit grote festival duurt zeven dagen en daar zijn we goed gekend met een uitgebreide hulppost.”

“Oostende is een heel levendige stad. De eerste helft van dit jaar hebben wij al 84 preventieve acties voorzien, het meest bij sportevenementen. Er zijn de wielerwedstrijden, de UCI Paracycling voor mensen met een beperking en de internationale voetbalcompetitie voor de jeugd in het Schorrepark. Daar staan we allemaal. Mensen die geholpen zijn, zijn dankbaar. Laatst was er een jongedame die zei ‘Jij hebt vorige week mijn leven gered’. Appreciatie doet deugd, weten dat je iemand helpt. En de schenkers helpen ons helpen.”

Appreciatie doet deugd, weten dat je iemand helpt. De schenkers helpen ons helpen. En daarvoor wil ik hen persoonlijk bedanken!

Jurgen

Verantwoordelijke Hulpdienst, Rode Kruis-Oostende

Benieuwd naar wat jouw steun kan betekenen in de buurt? 

Lees hier nog meer verhalen van wat lokale afdelingen konden verwezenlijken dankzij financiële steun van hun inwoners.

Geniet van uitzonderlijk fiscaal voordeel. Schenk in 2020 € 40 of meer en krijg 60% van je gift terug.

Doe een gift