Een nieuwe ziekenwagen voor Wuustwezel

“Tegen onze schenkers wil ik zeggen: Bedankt dat je de plaatselijke afdeling steunt, dat helpt!” Aloïs Van Tiggel is voorzitter van Rode Kruis-Wuustwezel. Zijn afdeling heeft de giften die met de Lokale steunactie zijn opgehaald geïnvesteerd in een volledig uitgeruste nieuwe ziekenwagen. “Die wagen heeft al op Rock Werchter gestaan, op de Antwerp 10 Miles en uiteraard ook plaatselijk in Wuustwezel. Onze ziekenwagen is alle weekenden op pad.”

 “Onze afdeling heeft een vrij sterke hulpdienst. Dat is een van de redenen waarom we een nieuwe ziekenwagen hebben gekocht. Eerst huurden wij er een van Rode Kruis-Borgerhout, maar zij hadden die zelf weer nodig toen hun eigen wagen kapot ging.”

Zichtbaar bij evenementen

In de omgeving zullen de mensen de nieuwe wagen vooral zien bij evenementen. En daarvan zijn er genoeg. “In Wuustwezel hebben we een heel aantal grotere evenementen. Midden augustus is er de triatlon Sterke Peer. In Loenhout is er de bloemencorso, daar komt 15.000 man op af. Dan is er tussen Kerstmis en Nieuwjaar de Cyclocross, ook in Loenhout met zo’n 15.000 man. Afgelopen zomer hadden we ook Beach Weekend waar ongeveer 20.000 bezoekers waren.”

“Met de vrouwenkoers in Wuustwezel waren er een paar mensen zwaar gevallen. Een van hen had een beenbreuk. En dit seizoen met Antwerp op de Bosuil was er iemand van de tribune gevallen. Ook die persoon hebben wij met de nieuwe wagen naar het ziekenhuis vervoerd.”

Het is belangrijk dat de mensen weten dat we er zijn, dat we als Rode Kruis zichtbaar zijn.” Daar helpt de nieuwe wagen ook bij. “En onlangs hadden we een eigen opendeur verzorgd, tijdens de rommelmarkt. Mensen konden de wagen bekijken en ook ons lokaal, waar de wagen veilig staat. Zij weten dan: als er iets gebeurt in het dorp, dan is het Rode Kruis daar ook. Mensen appreciëren dat geweldig.”

Onze afdeling heeft een vrij sterke hulpdienst. De nieuwe ziekenwagen is alle weekenden op pad.

Aloïs

Voorzitter Rode Kruis-Wuustwezel

Benieuwd naar wat jouw steun kan betekenen in de buurt? 

Lees hier nog meer verhalen van wat lokale afdelingen konden verwezenlijken dankzij financiële steun van hun inwoners.

Geniet van uitzonderlijk fiscaal voordeel. Schenk in 2020 € 40 of meer en krijg 60% van je gift terug.

Doe een gift