Wil jij onze vrijwilligers helpen? Doe een gift

Elk jaar is Rode Kruis-Vlaanderen aanwezig op duizenden evenementen in Vlaanderen. Van een lokale braderij in je buurt tot het grootste festival in ons land, met een preventieve hulppost zetten onze vrijwilligers zich elk jaar in om anderen te helpen.

Terwijl jij van de zomer geniet, staan vrijwilligers klaar om jou de beste zorgen te bieden. Maar zij kunnen alleen maar helpen als ze beschikken over de juiste opleiding en het juiste materiaal. Daarom hebben we ook jouw steun nodig. Draag jij bij aan kwaliteitsvolle opleidingen en materiaal zodat onze vrijwilligers mensen kunnen helpen? 

Help jij onze vrijwilligers helpen?

Na mijn eerste dodentocht kreeg ik in de Rode Kruispost de nodige verzorging en een ontspannende beenmassage. Mijn blaren werden verzorgd en afgedekt met een verbandje. Ik heb geen stress bij hen gevoeld, ook al waren we met velen die verzorging nodig hadden. 

Milly

Deelnemer Dodentocht

Waaraan draag je bij?

Festivals, loopwedstrijden, dorpsfeesten, concerten … Waar veel mensen samenkomen, is de kans op ongevallen groot. Want het is immers snel gebeurd: een pijnlijke blaar, een flauwte, een zonneslag, alcoholintoxicatie … Dankzij jouw steun zijn onze vrijwilligers en hun preventieve hulppost kunnen zij meteen zorg en hulp bieden als er iets gebeurt.

Jij kan ervoor zorgen dat onze vrijwilligers kunnen helpen. Jouw gift draagt bij aan de aankoop van eerstehulpmateriaal zoals pleisters, draagberries, AED-toetsel, medicatie ... Maar je helpt ook bij het opleiden en bijscholen van onze vrijwilligers. Want alleen met de juiste opleiding kunnen zij correct en snel mensen helpen.