Rode Kruis-Vlaanderen maakt 200.000 euro vrij voor humanitaire hulp na aardbeving in Marokko

Rode Kruis-Vlaanderen maakt 200.000 euro vanuit zijn noodhulpfonds vrij voor humanitaire hulp na de aardbeving in Marokko. Die middelen worden meteen ingezet ter ondersteuning van de Marokkaanse Rode Halve Maan. Zij gebruiken de middelen om ter plaatse getroffenen de meest acute hulp te bieden. Daarnaast opent Rode Kruis-Vlaanderen het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353. Daarop kunnen Vlamingen financiële hulp bieden met vermelding aardbeving. Of via onze website:

Doe een gift

Bij de aardbeving met een kracht van 6,8 in de buurt van Marrakech tijdens de nacht van vrijdag 8 september op zaterdag 9 september vielen al meer dan 1.000 dodelijke slachtoffers en meer dan 1.200 gewonden. De materiële schade is enorm. De Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale regering maakten samen al 5.880.000 euro vrij om de slachtoffers van de aardbeving te helpen. Rode Kruis-Vlaanderen doet daar nog eens 200.000 euro bij om de eerste hulp te bieden. 

“Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de families van de slachtoffers van de aardbeving. Onze prioriteit is de overlevers snel de nodige zorgen toe te dienen. Dat is niet eenvoudig in het bergachtige gebied. De financiële middelen die we vrij maken dienen om de teams van de Marokkaanse Rode Halve Maan, die ter plaatse alle hulp coördineren met de lokale autoriteiten, zo snel mogelijk te ondersteunen bij de reddingsoperatie en zoektocht naar overleden onder het puin.”
Sofie De Jaeger, Manager Internationale Samenwerking bij Rode Kruis-Vlaanderen


Rode Kruis-Vlaanderen volgt de situatie in de buurt van Marrakech op de voet op en bekijkt met de Marokkaanse Rode Halve Maan van dag tot dag welke hulp de getroffen regio nodig heeft doorheen de verschillende fases van de reddingsoperatie. 

De getroffenen door de aardbevingen zullen niet alleen de komende weken, maar ook de komende maanden alle hulp kunnen gebruiken. Daarom opent Rode Kruis-Vlaanderen ook het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353. Vlamingen die de slachtoffers willen steunen, kunnen daarop hun steentje bijdragen met vermelding “aardbeving”, of via rodekruis.be/aardbeving.

Lees meer