Reeds 10,345 mensen registreerden een Doneerdoel voor 2024 bij Rode Kruis-Vlaanderen

Begin 2024 riep Rode Kruis-Vlaanderen op om een goed voornemen te maken voor het jaar door een doneerdoel voor 2024 te registreren. Deze oproep, verspreid via diverse kanalen, heeft een schitterende respons opgeleverd, met nu al meer dan 10.000 mensen die een doneerdoel registreerden. 

Via de website thankuary.rodekruis.be krijgen mensen de kans om hun engagement vast te leggen door aan te duiden hoe vaak ze bloed en/of plasma zullen doneren in 2024. Rode Kruis-Vlaanderen zal hen dan doorheen het jaar het nodige duwtje in de rug geven om dit doel te bereiken.

Tot op heden hebben 10,345 personen een doneerdoel ingesteld, goed voor 26,603 bloeddonaties en 50,745 plasmadonaties. En deze donaties zullen levens redden. Dat is zeker. Milan bijvoorbeeld is afhankelijk van plasma om gezond en in leven te blijven. Zonder de levensnoodzakelijke plasmamedicatie kan zelfs een eenvoudige griep fataal zijn voor hem. Of Elia die zelf weinig tot geen witte bloedcellen kan aanmaken waardoor hij vatbaarder is voor infecties. Dankzij immunoglobulines, gemaakt van plasma, verhoogt de levenskwaliteit van Elia. Of Renée, een guitige peuter die naast een ongelofelijk schattige lach, ook een zeldzame aandoening heeft. Ze werd immers geboren met Pyruvaat Kinase Deficiëntie (PKD). Dit is een ziekte waarbij haar eigen rode bloedcellen te snel afbreken waardoor haar hemoglobine daalt en ze bloedtransfusies nodig heeft om deze op peil te houden.

Bloed- en plasmadonaties zullen ieder van hen en nog vele anderen dagelijks helpen. Rode Kruis-Vlaanderen wil alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun inzet en hun goed voornemen. Voor degenen die nog geen doneerdoel hebben vastgelegd, de actie loopt nog tot 18 februari. Registreren kan eenvoudig via thankuary.rodekruis.be.