Ontdek wie de nieuwe ambassadrice van de pleisteractie 2024 is

Na meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers brachten toen voor het eerst pleisters aan de man. Met succes: er werden bijna 400.000 pleisters verkocht, goed voor een opbrengst van zo’n 4 miljoen euro. Met een nieuwe ambassadeur, hoopt Rode Kruis-Vlaanderen het in 2024 minstens even goed te doen. Niemand minder dan zangeres Camille Dhont zal - in de vorm van haar populaire stripfiguur - op de verpakking van de pleisters prijken. 

“Onze jaarlijkse actie blijft erg noodzakelijk voor de werking van de 220 lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Door de beperkingen tijdens corona, leverden de toenmalige stickeracties minder op dan verhoopt, maar onze eerste pleisteractie dit jaar was dan weer een schot in de roos. In 2024 willen we dat succes graag herhalen. We zijn daarom heel blij dat we kunnen samenwerken met Camille. Van haar strips en andere gadgets werden bij Standaard Uitgeverij de voorbije jaren al meer dan 150.000 items verkocht. Binnenkort krijgt ze ook haar eigen telenovelle, én staat ze als jongste artieste ooit vier keer in het Sportpaleis. Dat toont hoe ze jong en oud weet te enthousiasmeren.” - Philippe Vandekerckhove, CEO van Rode Kruis-Vlaanderen.

Videoboodschap van Camille

Via een videoboodschap roept Camille heel Vlaanderen op om volgend jaar de pleisteractie en bijgevolg de 13.000 vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen te steunen. 

“Ook bij mijn optredens zijn er altijd heel wat mensen van Rode Kruis-Vlaanderen in de buurt en dat geeft me een enorm veilig gevoel. Ik ben dan ook blij en vereerd dat ik dit jaar de pleisteractie kan ondersteunen en zo iets kan terugdoen voor Rode Kruis-Vlaanderen.” aldus Camille

Bekijk de video op ons YouTube kanaal

Pleisteractie 2024

De Rode Kruispleisters zullen van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei 2024 te koop zijn over heel Vlaanderen. Zoals steeds zullen de Rode Kruisvrijwilligers ze op de traditionele plaatsen verkopen, van kruispunten over parkings, tot warenhuizen en shopping centra. Ook de aankoop via geselecteerde lokale handelaars en via de website van Rode Kruis-Vlaanderen blijven zoals voorheen mogelijk. De pleisters zullen net als vorig jaar 10 euro kosten. 

Wil je je lokale Rode Kruisafdeling nu al steunen? Dan kan dat uiteraard met een gift.