Gloednieuw donorcentrum geopend in Kortrijk

Rode Kruis-Vlaanderen kondigt met trots de opening aan van zijn vernieuwde donorcentrum in Kortrijk. Na een succesvolle periode van 14 jaar in de Doorniksewijk, heeft het donorcentrum vandaag haar intrek genomen in het winkelcentrum K, in het hart van Kortrijk. De nieuwe locatie biedt niet alleen meer ruimte en comfort voor donoren, maar versterkt ook de band met de lokale gemeenschap en vergemakkelijkt de toegang voor mensen uit de hele regio.

Met 10 bedden voor plasmadonaties, 2 bedden voor bloeddonaties en een team van 12 medewerkers, staat het nieuwe donorcentrum klaar om donoren te verwelkomen in een ruimere, luchtigere en modernere omgeving. Vorig jaar waren er 2.400 bloeddonaties en 15.250 plasmadonaties in Kortrijk. Voor dit jaar wordt gemikt op 2.600 bloeddonaties en 16.500 plasmadonaties.

Bram Vandekerkhove, Teamleider Donorcentrum Kortrijk, is enthousiast over de nieuwe locatie: "Heel tevreden om in deze nieuwe locatie te kunnen werken. Ze is ruim, luchtig, met state-of-the-art infrastructuur en een topteam van medewerkers. We kijken er naar uit onze donoren hier te ontvangen en hopen uiteraard dat vele nieuwe donoren de weg naar dit mooie donorcentrum in Kortrijk K zullen vinden."

Met de lopende donordate campagne, die nog tot vrijdag 28 juni loopt, richt Rode Kruis-Vlaanderen zich op het werven van 5.500 nieuwe donoren in heel Vlaanderen en het inzamelen van 5% meer plasma dan vorig jaar. De campagne moedigt mensen aan om samen plasma te komen doneren en hun vrienden, familie en kennissen te inspireren om een eerste keer, samen, bloed of plasma te komen doneren.

Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen, benadrukt het belang van de nieuwe locatie in het kader van de groeiende behoefte aan plasma: "Een éénvoudige bloed- of plasmadonatie redt levens. Dit jaar mikken we op 5 procent meer plasmadonaties, wat neerkomt op 7.500 liter extra. Daarvoor hebben we onze regelmatige donors hard nodig én veel nieuwe donoren. Een mooie, comfortabele en goed bereikbare locatie is dan een must."

Centrale ligging, betere bereikbaarheid, ruime openingsuren

Het nieuwe donorcentrum in Kortrijk is gevestigd aan Steenpoort 2 - 8500 Kortrijk en is geopend op weekdagen van 8.30 tot 20 uur (behalve op vrijdag: van 8.30  tot 15 uur), met extra openingen op zaterdag van 9 tot 15 uur op 1 juni, 24 augustus, 26 oktober en 28 december.

  • Wie met de wagen komt kan 2u gratis parkeren onder het winkelcentrum (parkeertickets worden gevalideerd in het donorcentrum).
  • En ook met het openbaar vervoer is het winkelcentrum vlot bereikbaar.
    • Het ligt op slechts 6 min. wandelafstand van het station. Verschillende stads- en voorstadslijnen brengen je rechtstreeks naar het shoppingcentrum.
    • Met de buslijnen 9, 42, 50, 51, 71, 72, 74 en 75 kun je moeiteloos bij K in Kortrijk komen. Stap gewoon uit bij de haltes 'Kortrijk K' en 'Kortrijk Spoorweglaan', die zich vlakbij de ingang bevinden.
  • Voor wie met de fiets komt, is er een gratis fietsenparking beschikbaar.

Warme oproep

Het Rode Kruis doet een warme oproep aan zowel reguliere als nieuwe donoren om hun steentje bij te dragen door bloed en plasma te geven. Donoren kunnen een afspraak maken via rodekruis.be/donorportaal of telefonisch via het gratis nummer 0800 777 00. Donoren die voor het eerst willen doneren kunnen eerst de donorzelftest doen.

Bekijk hier de reportage van Focus WTV