;

Actie voor het goede doel: 5 ideeën

Ja! Je bent overtuigd en wil graag een actie opzetten om mensen extra kansen te bezorgen. Maar dan komt het ... met welke actie ga je geld inzamelen? Bruist je brein over van de wilde ideeën? Top! In het andere geval bezorgen we je hieronder 5 x inspiratie.

1. Iemand een warme chocomelk?

Een klassieker maar verkoop warme chocomelk in jouw school of jeugdbeweging. Geen fan van deze warme drank? Ook pannenkoeken, snoepzakjes, cupcakes of zelfgebakken koekjes zijn een waardig alternatief! 

Warme chocomelk of koekjes verkopen voor het goede doel

2. Voetballen? Iedereen kan het!

Ben je een 'soccer-mom'? Pols dan even bij de voetbalclub van je kinderen om samen een tornooi te organiseren waarin ouders het tegen elkaar opnemen.  Fun gegarandeerd! 

Voetballen voor het goede doel

3. Zet je beste beentje voor

Tijd voor een feestje! Organiseer samen met een aantal vrienden, de jeugdbeweging, je collega's, ... een heuse party voor het goede doel. Door een aantal partners of bedrijven aan te trekken, hou je de kosten laag en maak je die Warmste Week dus nog warmer.

Feestje organiseren voor het goede doel

4. Maak je kasten leeg

Niets om aan te doen maar toch een kleerkast die uitpuilt? Speelgoed van de kinderen dat overal rondslingert maar waar niet mee gespeeld wordt? Hoog tijd om een rommelmarkt op poten te zetten. Jij houdt grote kuis én de opbrengst geeft extra kansen aan mensen die het nodig hebben ... dubbele win, toch!?

Rommelmarkt voor het goede doel

5. Lachen, gieren, brullen

Je hebt ongetwijfeld een aantal vrienden die te pas en te onpas moppen vertellen of heel ad rem reageren op iedere situatie. Organiseer samen met hen een comedy-avond in je stamcafé. Voor de gelegenheid laat je iedereen inkom betalen en wie weet schenkt de patron ook nog wel een percentje van de verkoop van de drank aan het goede doel die avond. 

Comedy-avond voor het goede doel

Ik ben overtuigd, ik start een actie

Registreer je actie op het platform van de Warmste Week en steun Rode Kruis-Vlaanderen.

Help ons helpen en start een actie