Gedelegeerd bestuurder Rode Kruis-Vlaanderen ontvangt Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap

Op de Vlaamse feestdag had de minister-president van Vlaanderen het genoegen om de jaarlijkse Eretekens van de Vlaamse Gemeenschap uit te reiken. Dit jaar viel deze eer ook te beurt aan Philippe Vandekerckhove, reeds meer dan 20 jaar gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen.

Het Ereteken is een blijk van erkenning voor Vlamingen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt. De minister-president benadrukte tijdens de ceremonie: "Voor de tiende keer op rij reikt de Vlaamse Regering op de Vlaamse feestdag een exclusief Ereteken uit. Dit jaar selecteerden we weer vier mensen die het afgelopen jaar bijdroegen aan de ontwikkeling, het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen."

Philippe Vandekerckhove reageerde dankbaar op de toekenning van het Ereteken: "Het is een eer deze onderscheiding te mogen ontvangen. Ik doe dit graag in naam van onze 2.000 personeelsleden, onze 13.000 Rode Kruisvrijwilligers, meer dan 34.000 burgervrijwilligers en 185.000 bloed- en plasmadonoren die zich dag in dag uit inzetten voor het welzijn van anderen. Onze activiteiten zijn wijd en divers en helpen mensen op verschillende vlakken: met plasma en bloed voor het redden van levens of voor hun genezing, met opvang van asielzoekers, met eerste hulp op tal van evenementen, met directe beschikbaarheid in geval van rampen of crisissen en met heel wat sociale activiteiten zoals de zorgbib."

De toekenning van de Eretekens volgde na een grondig onderzoek, waarbij de verdiensten en bijdragen van de kandidaten nauwgezet zijn beoordeeld. De Vlaamse Regering feliciteert de laureaten van harte en dankt hen voor hun onmisbare inzet voor Vlaanderen.