Middelbaar onderwijs

Waarom is helpen zo belangrijk? Hoe leer je mensen helpen? Wij kunnen er je alles over vertellen. Omdat we op heel veel verschillende domeinen actief zijn, is ons aanbod van lesmateriaal en onze ondersteuning voor lesgevers zeer divers en uitgebreid. Als leerkracht heb je dus keuze te over!

Eerste hulp

Wat doe je als er iets gebeurt in je klas of op de speelplaats? Kan je meteen hulp bieden? Wij zijn de absolute referentie op het vlak van eerste hulp. Je kan bij ons uitgebreide opleidingen volgen specifiek voor leerkrachten en jongeren. We bieden ook eenvoudige initiaties of lespakketten aan voor in de klas, of bedrijfseerstehulp.

Al onze opleidingen en lespakketten zijn afgestemd op de leerlijn eerste hulp (.pdf) en passen binnen de kadermethodiek van de Vlaamse Onderwijsraad om gezondheidsacties te integreren in de schoolwerking.

Speciaal voor scholen hebben we een eerstehulprugzak samengesteld. Met deze rugzak heb je voor elk ongeluk meteen het nodige eerstehulpmateriaal bij de hand. In je klaslokaal, op de speelplaats of tijdens een uitstap.

Bestel een eerstehulprugzak.

Helpen bij oorlog en rampen

Aardbevingen, orkanen, honger, oorlog, ontwikkelingssamenwerking … Bijna dagelijks komen deze onderwerpen aan bod in het journaal. Het is dus een goed idee om er aandacht aan te schenken in de les. Ons aanbod van lespakketten rond deze thema’s is erg uitgebreid. Elk pakket bevat uitgewerkte eindtermen en ontwikkelingsdoelen.

Download een lespakket.

Een opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming bezoeken

Wil je met jongeren een kijkje nemen in een van onze opvangcentra voor verzoekers om internationale bescherming? We organiseren geleide bezoeken voor groepen. Of wil je samen met verzoekers om internationale bescherming een gemeenschappelijke activiteit organiseren? Ook dat is mogelijk.

Zoek een centrum in je buurt.

Zorg samen voor een hartveilige school

Ga samen met de hele school de uitdaging aan en word een hartveilige school. Je kan als school dit label verdienen als er een AED-toestel (automatische externe defibrillator) beschikbaar is en als 10% van de medewerkers leert reanimeren. Met ons project Hartveilig willen we zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en defibrilleren en zo iemands overlevingskansen bij een hartstilstand vergroten.

Doe mee!

Stel je vraag