Basisonderwijs

Waarom is helpen zo belangrijk? Hoe leer je mensen helpen? Wij kunnen er je alles over vertellen. Omdat we op heel veel verschillende domeinen actief zijn, is ons aanbod van lesmateriaal en onze ondersteuning voor lesgevers zeer divers en uitgebreid. Als leerkracht heb je dus keuze te over!

Eerste hulp

Wat doe je als er iets gebeurt in je klas of op de speelplaats? Kan je meteen hulp bieden? Wij zijn de absolute referentie op het vlak van eerste hulp. Je kan bij ons uitgebreide opleidingen specifiek voor leerkrachten volgen. Maar we bieden je ook eenvoudige initiaties of lespakketten aan voor in de klas.

Al onze opleidingen en lespakketten zijn afgestemd op de leerlijn eerste hulp (.pdf) en passen binnen de kadermethodiek van de Vlaamse Onderwijsraad om gezondheidsacties te integreren in de schoolwerking.

Speciaal voor scholen hebben we een eerstehulprugzak samengesteld. Met deze rugzak heb je voor elk ongelukje meteen het nodige eerstehulpmateriaal bij de hand. In je klaslokaal, op de speelplaats of tijdens een uitstap.

Bestel een eerstehulprugzak.

Bloed en bloed geven

Wat is bloed? Waarvoor dient het? En waarom is het goed om bloed te geven? We hebben rond dit thema boeiende lespakketten samengesteld. Ze helpen je om samen met je leerlingen te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij bloed geven. De lespakketten bevatten een hele reeks leuke en leerrijke activiteiten die perfect zijn afgestemd op elke graad.

Lespakketten rond bloed.

 Of wil je met je school een uitdaging aangaan? We hebben een spannend educatief spel uitgewerkt rond bloed geven. Zing, leer en kleur rood! Als je met heel de school samenwerkt en in alle opdrachten slaagt, krijg je het label School met een Hart.

Ga met je school de uitdaging aan.

Helpen bij oorlog en rampen

Aardbevingen, orkanen, honger, oorlog, ontwikkelingssamenwerking … Bijna dagelijks komen deze onderwerpen aan bod in het journaal. Het is dus een goed idee om er aandacht aan te schenken in je klas. Ons aanbod van lespakketten rond deze thema’s is erg uitgebreid. Elk pakket bevat uitgewerkte eindtermen en ontwikkelingsdoelen.

Download een lespakket.

Ondersteuning voor in de klas

Zijn er op je school maatschappelijk kwetsbare kinderen of kleuters die extra ondersteuning nodig hebben? Doe gratis een beroep op ons Brugfigurenproject. Onze vrijwilligers staan klaar om je te helpen. Ze kunnen de kinderen begeleiden bij hun huiswerk, de ouders meer betrekken bij de school, of klasactiviteiten mee ondersteunen.

Meer informatie over ons Brugfigurenproject.

Ga samen voor een hartveilige school

Ga samen met de hele school de uitdaging aan en word een hartveilige school. Je kan als school dit label verdienen als er een AED-toestel (automatische externe defibrillator) beschikbaar is en als 10% van de medewerkers leert reanimeren. Met ons project Hartveilig willen we zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en defibrilleren en zo iemands overlevingskansen bij een hartstilstand vergroten.

Doe mee!

Stel je vraag