Opleidingen Eerste hulp

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je onmiddellijk hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Op straat, thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub, op het werk, .... Wij leren je hoe!

Dé referentie in eerste hulp

Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en de focus ligt op de praktijk. Oefenen, oefenen, oefenen! Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

Hou zeker onze Facebookpagina in de gaten voor een opleiding in je buurt! 

Meer informatie over opleidingen

Hartveilig

Voor organisaties, scholen, bedrijven, sportclubs en gemeenten & steden bieden we ook het project Hartveilig aan. Hartveilig is een project waarmee Rode Kruis-Vlaanderen de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand wil verhogen en tegelijk de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten.

Meer over Hartveilig vind je hier

Ontdek de eerste hulp app

Dankzij deze Rode Kruis app heb je dus altijd de belangrijkste eerstehulptips op zak. Zo ben je klaar om basishulp te bieden bij zowel banale verwondingen (bv.: bloedneus of schaafwonde), als bij ernstige ongevallen!

Google Play

App Store