Donordate: want plasma doneren is leuker met 2!

Ga jij ook op donordate?

Ik maak nu mijn afspraak

Hoera! Jullie geliefde actie donordate is officieel terug (van eigenlijk nooit weggeweest)!

Het moment om een geliefde, vriend en/of collega te laten kennis maken met het onbetaalbare gevoel van donor te zijn. Of om er zelf voor het eerst kennis mee te maken.

Want wist je dat de meeste mensen aangeven niet te doneren omdat ze het eng vinden alleen naar een onbekende plaats te gaan? Of omdat ze onzeker zijn over hoe ze zich moeten gedragen, over wat er gaat gebeuren of hoe ze zich erbij gaan voelen?

Laten we samen van onbekend en onbemind, beroemd en geliefd maken!

  • Jij als trouwe donor weet immers als geen ander hoe vriendelijk en empathisch ons afnamepersoneel is en hoe geweldig het voelt om te doneren. Maak dus nog meer het verschil door nieuwe donoren mee te nemen naar het donorcentrum om plasma te doneren.
  • Ben je nog nooit komen doneren en wil je het nu, met iemand erbij, toch proberen? 2 nieuwe plasmadonoren zijn uiteraard ook welkom.
  • Wij beloven dat we steeds voldoende koekjes en drankjes blijven voorzien voor elke donordate die je meebrengt naar het donorcentrum. Inderdaad: je moet je niet beperken tot één donordate. Je mag elke 2 weken plasma doneren en steeds een andere donordate meenemen.
  • Daarnaast belonen we jou en je donordate allebei op een bioscoopticket na jullie plasmadonatie! Zo ben je al bijna 100% zeker van een tweede date.

Zorg dus dat de #FOMO het haalt van de angst en schrijf jullie nu samen in voor een gezellige/romantische/grappige/ontspannende* donordate.

*schrappen wat niet past.

1000ste donordate

Woensdagmiddag 8 november ging in het donorcentrum van Gent de duizendste donordate door: vriendinnen Zoë Van Neygen, die al drie keer plasma kwam geven, en debutant Anne Koster werden er letterlijk in de bloemetjes gezet.

Lees er hier alles over

Wil jij op donordate? Volg dan deze drie eenvoudige stappen.

Om zoveel mogelijk flauwe excuses te verwerpen, maken we het jullie graag gemakkelijk. Volg deze 3 stappen en binnenkort liggen jij en je donordate naast elkaar op een afnamebed.

  1. Doe de donorzelftest
  2. Boek je afspraak
  3. Ga op donordate en deel je ervaring met ons

Vind je niet onmiddellijk een vrij bedje? Kijk dan zeker even verder naar de komende weken… ook dan is je plasma nodig.

Share the love

Ohja, sommige onder jullie waren er nooit mee gestopt, anderen mogen er zeker nog mee beginnen: #donordate zien we heel graag verschijnen op de socials. Dus gebruik zeker de hashtag als je een selfie post en tag ons op Facebook @RodeKruisVl en op Instagram @RodeKruisVlaanderen.

Want geven, dat doen we voor én ook met elkaar!   

In onze drukke agenda als jong gezin, is onze maandelijkse donordate de manier om even tot rust te komen en aan de was & de plas te ontsnappen.

We zijn ondertussen trouwe gasten in het Donorcentrum en voelen ons helemaal op ons gemak bij het geweldige afnameteam. De tijd vliegt zo voorbij en onze twee kindjes leren elke keer weer wat bij. Of weet jij al hoe bloed wordt gemaakt?

Freya

Trouwe plasmadonor