Geef jij een kind het mooiste cadeau?

Zorgeloos opgroeien is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Meer en meer kinderen en jongeren krijgen te maken met psychische problemen, groeien op in kwetsbare thuissituaties en worstelen met moeilijke gevoelens. Daarom geeft Rode Kruis-Vlaanderen kwetsbare kinderen speciale aandacht om zorgeloos op te groeien. Want dat verdient élk kind. Dat vind jij toch ook? 

Toon vandaag je warm hart met een gift. Met jouw steun verlichten wij de zorgen van kwetsbare kinderen en geven we hen betere toekomstkansen. 

Geef het mooiste eindejaarscadeau

Hoe maakt jouw steun hét verschil voor een kind?

Onze Brugvrijwilligers ondersteunen bijna 2.000 lagereschoolkinderen die een leerachterstand en een kwetsbare en moeilijke thuissituatie hebben. Ze begeleiden hen bij hun schoolwerk en dankzij deze hulp voelen de kinderen zich weer beter in hun vel, wat bijdraagt aan een betere toekomst.

We zien dat onze begeleiding het zelfbeeld van heel wat kinderen kan opkrikken. Als je ze bijvoorbeeld kan helpen met het voorbereiden van een spreekbeurt, zie je ze helemaal openbloeien. Krijgen ze nadien goede punten? Dan zijn ze terecht heel fier op zichzelf. Daar haal je zelf veel voldoening uit.”

Christine

Brugvrijwilliger

Daarnaast ontwikkelden we lespakketten* voor kinderen en jongeren van 8 tot 10 jaar. Met het lespakket ‘Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens’ leren kinderen die het moeilijk hebben naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten

Als je verdrietig bent, kan je dat het best tegen een volwassene zeggen en dat je er altijd voor iemand kan zijn.” 

Jongen na het luisterverhaal Eerste Hulp Bij Moeilijke Gevoelens

Maar ook buiten de schoolcontext zijn we er voor kinderen met een kwetsbare thuissituatie. Op reis gaan of daguitstappen maken, zit er voor hen vaak niet in omwille van financiële redenen. Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen toffe WOW kampen, waar ze onbezorgd kunnen spelen en ravotten met leeftijdsgenootjes.

“Dat de school in september weer begon, vond ik helemaal niet erg, want ik kon goed mee en vond het tof. Later begreep ik hoe weinig vanzelfsprekend dat was en dat er kinderen zijn die het thuis en op school een heel stuk moeilijker hebben. Zij vallen ook in de vakantie uit de boot, hun vrije tijd ziet er heel anders uit en ze hebben te veel zorgen om van de zon te kunnen genieten. Als monitor op de WOW kampen van Rode Kruis-Vlaanderen krijg ik de kans om deze kinderen een positieve ervaring te bezorgen. Op de kampen waar ik meedraaide, zag ik dat je echt een verschil kan maken. Wanneer de kinderen ademloos naar de toneeltjes kijken of met ons ravotten in de duinen of op het strand - waar ze tot onze verbazing soms nog nooit zijn geweest - weet ik dat het veel voor hen betekent.”

Jens

Hoofdmonitor

Maak een wereld van verschil voor een kind.

Vanaf 40 euro op jaarbasis geniet je bovendien van een fiscaal voordeel tot 45% en ontvang je een fiscaal attest in maart.

Bedankt voor je steun!

*Deze pakketten kwamen tot stand met steun van het Departement Zorg van de Vlaamse overheid.