Doe een gift Maandelijks steunen

Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer

Verwoestende orkaan Irma richt ravage aan

Noodhulp na orkaan Irma

De doortocht van de orkaan Irma richtte heel wat schade aan in de Caraïben en zette zijn spoor van vernieling door in Florida. Vloedgolven, overstromingen en hevige rukwinden tot 300 km/u zorgden voor een ware ravage. Miljoenen mensen zitten zonder stroom en verschillende gebieden zijn vernield. De impact is enorm en men spreekt van één van de gevaarlijkste en grootste stormen ooit in de regio.

Rode Kruis helpt helpen

Het Rode Kruis helpt ter plaatse slachtoffers opvangen en voorzien van hulpgoederen zoals dekens, maaltijden en hygiënische kits. De situatie wordt er op de voet gevolgd en vrijwilligers helpen waar nodig. Er wordt ook nauw samengewerkt met de overheid om alle hulpacties goed te coördineren. Ook de mogelijke komst van nieuwe orkanen zorgt ervoor dat de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) zich klaar houdt voor een eventuele nieuwe ramp.

Maak mee het verschil

Jouw steun is nodig om te kunnen blijven helpen in de verwoeste regio. Met je gift help je slachtoffers die getroffen werden door de storm. In het onwaarschijnlijke geval dat we meer geld inzamelen dan efficiënt besteed kan worden voor noodhulp in dit gebied, zullen we jouw gift gebruiken bij andere noodsituaties en rampen via ons noodhulpfonds. Uit respect voor je keuze brengen we je hier nu reeds van op de hoogte. Zo hoeven we geen middelen te blokkeren die het gevolg zijn van een ongekende solidariteit van de bevolking en die de noodzaak overschrijden. We danken je voor je vertrouwen in onze werking.

Stop kindersterfte door diarree

Kan jij je voorstellen dat je een kind waar je ontzettend veel van houdt dag na dag ziet verzwakken? Dat je ziet hoe het zijn levenslust verliest. Hoe het stil en futloos wordt en stap voor stap wegglijdt … Zonder dat jij er ook maar iets aan kan doen. En dat enkel en alleen door diarree …

Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar het gebeurt nog élke dag

Ook op dit moment gaan in verschillende regio’s in Afrika, kinderen zienderogen achteruit door diarree. En dat terwijl dit makkelijk te voorkomen is. Want met zuiver drinkwater, goede sanitaire voorzieningen en voorlichting over hygiëne kan diarree worden voorkomen!

Jij maakt het verschil voor kinderen in Afrika

Met jouw gift kunnen we in landen als Burundi en Malawi bouwen aan een blijvende oplossing zodat we ziektes kunnen voorkomen. Geen kind verdient het om te sterven aan diarree. Help jij mee kindersterfte stoppen?

Hongersnood Hoorn van Afrika

Verschillende landen in de Hoorn van Afrika hebben te maken met langdurige en extreme droogte, waardoor er hongersnood dreigt in onder andere Jemen, Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. Maar liefst 20 miljoen mensen wachten op noodhulp. Alleen al in Somalië zijn er naar schatting 363.000 kinderen ondervoed, 70.000 van hen zijn er bijzonder erg aan toe. De vijf maanden oude Abdikaafi Jimaale en zijn grootmoeder Fatuma Ali zochten onlangs hulp in het ziekenhuis: "Mijn kleinzoon weegt amper drie kilogram, ideaal voor een pasgeborene maar niet voor een jongen van 5 maanden oud. Aangezien mijn dochter stierf na de geboorte, kom ik in dit ziekenhuis hulp zoeken voor Abdikaafi."

Rode Kruis helpt helpen

Het wereldwijde netwerk van het Rode Kruis is al jaren actief in de getroffen landen. Lokale hulpverleners helpen waar mogelijk en voorzien noodhulpmiddelen zoals voedsel, water en medicijnen. Doordat we lokaal zo actief zijn, kunnen we onze noodhulp beter afstemmen op de noden van de getroffen bevolking. Zo hielpen we in 2016 samen met het Duitse Rode Kruis families in nood in Jemen. Tijdens de zwaarste drie maanden voorzagen we voedselhulp aan 800 families.

<< Volg de hulpacties >>

Maak mee het verschil

Jouw steun is dringend nodig. Met je gift help je mensen in nood in de Hoorn van Afrika. In het onwaarschijnlijke geval dat we meer geld inzamelen dan efficiënt besteed kan worden voor noodhulp in de Hoorn van Afrika, zullen we jouw gift gebruiken bij andere noodsituaties en rampen via ons noodhulpfonds. Uit respect voor je keuze brengen we je hier nu reeds van op de hoogte. Zo hoeven we geen middelen te blokkeren die het gevolg zijn van een ongekende solidariteit van de bevolking en die de noodzaak overschrijden. We danken je voor je vertrouwen in onze werking.

Humanitaire hulp waar dit het meest nodig is

Helpen waar nodig

Gewonden verzorgen na een busongeval. Zoveel mogelijk mensen eerste hulp aanleren. Evacueren na een verwoestende aardbeving en zorgen voor eten, water en onderdak. Eenzame bejaarden bezoeken. Kansarme kinderen en mensen met een handicap begeleiden op een deugddoende vakantie.

Elke dag helpen we duizenden mensen. Bij jou vlak om de hoek en aan de andere kant van de wereld. Ras, geloof, nationaliteit of politieke overtuiging tellen bij ons niet. Iedereen is mens. Iedereen in nood verdient hulp. Daarom is jouw steun zo belangrijk voor onze vrijwilligers. 

Jij maakt het verschil

Jouw gift draagt bij aan het humanitaire werk van het Rode Kruis. Je geeft ons de flexibiliteit om snel te reageren waar en wanneer dit het meest nodig is. Dankzij jou kunnen wij onze activiteiten ontplooien voor mensen die in een noodsituatie terechtkomen of hulp bieden aan kwetsbare anderen die onze extra ondersteuning kunnen gebruiken. Je maakt dus echt het verschil. Bedankt voor je vertrouwen in onze expertise. 

Noodhulp in Syrië

De toestand in Syrië is echt dramatisch. De oorlog maakt het leven van miljoenen mensen tot een hel. Huis kwijt, familie kwijt, toekomst kwijt. Miljoenen mensen proberen te overleven in barre omstandigheden. Meer dan zeven miljoen mensen zijn op de vlucht. Meer dan vijf miljoen kinderen hebben geen veilig dak meer boven het hoofd.

Jij kan hen helpen

Het Rode Kruis helpt deze vluchtende mensen onder meer door hen op te vangen in tentenkampen. We voorzien warme dekens, voedsel, zuiver water en medische zorgen.

Bij noodhulpsituaties als deze gaan wij altijd na hoe we het best kunnen helpen: zorgen voor financiële steun, hulpgoederen aankopen en transporteren of een speciaal interventieteam sturen. Door ons wereldwijd netwerk is in bijna elk land een Rode Kruisvereniging actief, waarbij lokale Rode Kruismedewerkers meteen hulp kunnen bieden.

Maak het verschil

Jouw steun is dringend nodig. Met je gift help je mensen in Syrië in nood. In het onwaarschijnlijke geval dat we meer geld inzamelen dan efficiënt besteed kan worden voor noodhulp in Syrië, zullen we jouw gift gebruiken bij andere conflicten en rampen via ons noodhulpfonds. Uit respect voor je keuze brengen we je hier nu reeds van op de hoogte. Zo hoeven we geen middelen te blokkeren die het gevolg zijn van een ongekende solidariteit van de bevolking en die de noodzaak overschrijden. We danken je voor je vertrouwen in onze werking.

Zorgeloze vakantie voor mensen met een beperking

Elke dag stress, zorgen en pijn

Duizenden Vlamingen worden elke dag geconfronteerd met hun beperking door een handicap, chronische ziekte of ouderdom. Dagelijks leidt dat bij hen tot stress, zorgen en pijn. Een uitputtende situatie, ook voor hun mantelzorgers. Maar hier even aan ontsnappen door ertussenuit te trekken is quasi onmogelijk zonder aangepaste zorg en accommodatie.

Iedereen heeft recht op een zorgeloze vakantie

Nochtans zijn het net deze mensen die vaak het meeste nood hebben om er een weekje tussenuit te zijn. Sommigen van hen zijn zelfs nog nooit weg van huis geweest. Speciaal voor hen én hun mantelzorgers organiseren we Aangepaste Vakanties. Onze Rode Kruisvrijwilligers zorgen dag en nacht belangeloos voor hen. Zij bezorgen hen de mooiste week van hun leven.

Daarnaast openen we in het voorjaar van 2018 ons eigen Zorghotel op domein Polderwind in Zuienkerke waar mensen met een beperking het hele jaar door een week zorgeloos op vakantie kunnen.

Maak het verschil

Dankzij jouw steun kunnen we deze mensen de mooiste week van hun leven bezorgen. Met je gift draag je bij aan het humanitaire werk van het Rode Kruis. Je zorgt er mee voor dat wij iedereen kunnen helpen die onze hulp of aandacht nodig heeft, in Vlaanderen en wereldwijd. Jouw bijdrage maakt dus echt een verschil. Kunnen zij op jouw steun rekenen? 

Goed om te weten:

Je krijgt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis.

Gift via overschrijving

Help het Rode Kruis helpen en maak je gift over via overschrijving op rekeningnummer

BE28 0960 0000 9620BIC GKCCBEBB