Doe een gift Maandelijks steunen

Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer

Hulpverlening bij rampen in Vlaanderen

Help mensen in nood

Een brand, een ontploffing of een zware kettingbotsing … Waar of wanneer ook, er kan altijd iets gebeuren. En dan is snel en efficiënt hulp krijgen van levensbelang. Onze vrijwilligers zijn opgeleid om op de best mogelijke manier te helpen. Maar zonder financiële steun hebben onze vrijwilligers geen materiaal en kunnen ze niet opgeleid worden om levens te redden. Daarom is jouw hulp essentieel.

Jij maakt het verschil

Alleen met jouw steun kunnen Rode Kruisvrijwilligers alles geven bij een ramp. Met een gift zorg jij ervoor dat ze levensnoodzakelijk hulpmateriaal kunnen aankopen én professionele opleidingen krijgen. Maak mee het verschil.

Help na de tsunami in Indonesië

Op 22 december werd Indonesië - bij de eilanden Java en Sumatra - getroffen door een tsunami.  De golven veroorzaakten zware schade. Door de feestdagen is het in de toeristische regio erg druk. Het lokale Rode Kruis (Palang Merah Indonesia) staat mee in voor de reddingsacties en eerstehulpopvang. Volg hier de de hulp die het Rode Kruis biedt.

Maatschappelijk kwetsbare mensen in Vlaanderen helpen

Zorgactiviteiten organiseren voor de meest kwetsbaren

Onze missie is de meest kwetsbaren helpen in onze maatschappij. Overal in Vlaanderen staan onze vrijwilligers klaar om eenzame ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking of maatschappelijk kwetsbare kinderen te helpen. Maar om dit te kunnen blijven doen, hebben we jouw financiële steun nodig.

Kunnen wij ook op jou rekenen?

“Als wij onze vrije tijd niet opgeven om voor deze mensen te zorgen dan kunnen zij eigenlijk niet met vakantie. Ook de giften van schenkers zijn hiervoor natuurlijk nodig. Daar ben ik enorm dankbaar voor.” (Mia, vrijwilliger Aangepaste Vakanties)

Jouw gift zorgt ervoor dat wij iedereen kunnen helpen die onze hulp of aandacht nodig heeft. Want dankzij jouw steun kunnen we onze zorgactiviteiten voor kwetsbaren blijven voortzetten. Jouw gift maakt echt het verschil voor deze mensen. Bedankt voor je steun.

Wereldwijd levens redden met veilig water

Strijd mee voor toegang tot veilig water en sanitair

Gebrek aan zuiver water, sanitatie en hygiëne is wereldwijd de grootste oorzaak van ziekte en dood. Hoe verder een familie moet lopen voor veilig en zuiver water, hoe groter de kans dat ze vervuild water drinken en ziek worden. Daarom helpen we bij de uitbouw en herstel van goede water- en sanitaire voorzieningen en gaan we van deur tot deur om mensen te informeren en te sensibiliseren over het belang van veilig water, sanitair en hygiëne. Want hoe beter ze het belang van hygiëne kennen, hoe meer ziektes ze kunnen voorkomen. Met jouw steun kunnen we levens redden.

Wij hebben nu eindelijk toegang tot zuiver water. Dat is belangrijk om ons te beschermen tegen ziektes zoals diarree. Veel kinderen in Malawi hebben dat geluk nog niet. (Cecilia in Malawi)

Red levens met veilig water

Dankzij jouw steun kunnen wij op lange termijn helpen in landen die het nodig hebben. Samen met jou kunnen we duizenden gezinnen waar ook ter wereld opnieuw een gezonde toekomst geven. Want elk kind verdient toch de kans om ouder te worden dan 5 jaar? 

Mensen opleiden om levens te redden

Elkaar helpen in nood

Meteen kunnen helpen als het noodlot toeslaat, voorkomt vaak erger. Daarom organiseren we in heel Vlaanderen gratis eerstehulpopleidingen. Zodat mensen elkaar kunnen helpen in nood. Maar om dat te kunnen blijven doen hebben we jouw steun nodig!

Jouw steun is hiervoor nodig

De opleiding heeft mij geholpen om te durven helpen. Het is echt niet moeilijk, maar je moet wel weten hoe je hartmassage geeft, hoe hard je duwt, hoe lang je doorgaat, ... Maar weet vooral dat zonder jouw hulp de overlevingskans van het slachtoffer nog lager is! (Sven Kamiel)

Wat als er iets ernstig gebeurt met een collega, een familielid of iemand die je toevallig passeert? Kan jij dan eerste hulp bieden? Wij willen zoveel mogelijk Vlamingen zelfredzaam maken. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er in heel Vlaanderen mensen worden opgeleid in eerste hulp. Jij kan ervoor zorgen dat ze de juiste opleiding en training krijgen en dat er voldoende lesmateriaal ter beschikking is. Jouw gift maakt een groot verschil. Help je mee?

Opvang mensen op de vlucht uit Myanmar

In Myanmar zijn door een nieuwe golf van geweld meer dan 520.000 mensen gevlucht uit noordelijke deelstaat Rakhine, onder hen vooral kinderen. De vluchtelingen maken deel uit van de moslimminderheid in het Boeddhistische Myanmar. Ze vluchten massaal naar buurland Bangladesh. 

Het geweld en de aanhoudende vluchtelingenstroom is de grootste humanitaire crisis voor deze regio in decennia.

Rode Kruis-Vlaanderen helpt. De Emergency Response Unit (ERU) zal er instaan voor een efficiënte verdeling van hulpgoederen in het opvangkamp Cox's Bazar.

Humanitaire hulp waar dit het meest nodig is

Helpen waar nodig

Gewonden verzorgen na een busongeval. Zoveel mogelijk mensen eerste hulp aanleren. Evacueren na een verwoestende aardbeving en zorgen voor eten, water en onderdak. Eenzame bejaarden bezoeken. Kansarme kinderen en mensen met een handicap begeleiden op een deugddoende vakantie.

Elke dag helpen we duizenden mensen. Bij jou vlak om de hoek en aan de andere kant van de wereld. Ras, geloof, nationaliteit of politieke overtuiging tellen bij ons niet. Iedereen is mens. Iedereen in nood verdient hulp. Daarom is jouw steun zo belangrijk voor onze vrijwilligers. 

Jij maakt het verschil

Jouw gift draagt bij aan het humanitaire werk van het Rode Kruis. Je geeft ons de flexibiliteit om snel te reageren waar en wanneer dit het meest nodig is. Dankzij jou kunnen wij onze activiteiten ontplooien voor mensen die in een noodsituatie terechtkomen of hulp bieden aan kwetsbare anderen die onze extra ondersteuning kunnen gebruiken. Je maakt dus echt het verschil. Bedankt voor je vertrouwen in onze expertise. 

Noodhulp in Syrië

De toestand in Syrië is echt dramatisch. De oorlog maakt het leven van miljoenen mensen tot een hel. Huis kwijt, familie kwijt, toekomst kwijt. Miljoenen mensen proberen te overleven in barre omstandigheden. Meer dan zeven miljoen mensen zijn op de vlucht. Meer dan vijf miljoen kinderen hebben geen veilig dak meer boven het hoofd.

Jij kan hen helpen

Het Rode Kruis helpt deze vluchtende mensen onder meer door hen op te vangen in tentenkampen. We voorzien warme dekens, voedsel, zuiver water en medische zorgen.

Bij noodhulpsituaties als deze gaan wij altijd na hoe we het best kunnen helpen: zorgen voor financiële steun, hulpgoederen aankopen en transporteren of een speciaal interventieteam sturen. Door ons wereldwijd netwerk is in bijna elk land een Rode Kruisvereniging actief, waarbij lokale Rode Kruismedewerkers meteen hulp kunnen bieden.

Maak het verschil

Jouw steun is dringend nodig. Met je gift help je mensen in Syrië in nood. In het onwaarschijnlijke geval dat we meer geld inzamelen dan efficiënt besteed kan worden voor noodhulp in Syrië, zullen we jouw gift gebruiken bij andere conflicten en rampen via ons noodhulpfonds. Uit respect voor je keuze brengen we je hier nu reeds van op de hoogte. Zo hoeven we geen middelen te blokkeren die het gevolg zijn van een ongekende solidariteit van de bevolking en die de noodzaak overschrijden. We danken je voor je vertrouwen in onze werking.

Zorgeloze vakantie voor mensen met een beperking

Elke dag stress, zorgen en pijn

Duizenden Vlamingen worden elke dag geconfronteerd met hun beperking door een handicap, chronische ziekte of ouderdom. Dagelijks leidt dat bij hen tot stress, zorgen en pijn. Een uitputtende situatie, ook voor hun mantelzorgers. Maar hier even aan ontsnappen door ertussenuit te trekken is quasi onmogelijk zonder aangepaste zorg en accommodatie.

Iedereen heeft recht op een zorgeloze vakantie

Nochtans zijn het net deze mensen die vaak het meeste nood hebben om er een weekje tussenuit te zijn. Sommigen van hen zijn zelfs nog nooit weg van huis geweest. Speciaal voor hen én hun mantelzorgers organiseren we Aangepaste Vakanties. Onze Rode Kruisvrijwilligers zorgen dag en nacht belangeloos voor hen. Zij bezorgen hen de mooiste week van hun leven.

Daarnaast openen we in het voorjaar van 2018 ons eigen Zorghotel op domein Polderwind in Zuienkerke waar mensen met een beperking het hele jaar door een week zorgeloos op vakantie kunnen.

Maak het verschil

Dankzij jouw steun kunnen we deze mensen de mooiste week van hun leven bezorgen. Met je gift draag je bij aan het humanitaire werk van het Rode Kruis. Je zorgt er mee voor dat wij iedereen kunnen helpen die onze hulp of aandacht nodig heeft, in Vlaanderen en wereldwijd. Jouw bijdrage maakt dus echt een verschil. Kunnen zij op jouw steun rekenen? 

Goed om te weten:

Je krijgt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis.

Gift via overschrijving

Help het Rode Kruis helpen en maak je gift over via overschrijving op rekeningnummer

BE28 0960 0000 9620BIC GKCCBEBB