Doe een gift Maandelijks steunen

Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer
Doneer

Hulp bij rampen in Vlaanderen

Doe vandaag nog een gift en verander het leven van mensen in nood. Onze vrijwilligers zijn je méér dan dankbaar. Net als de mensen die zij dankzij jou kunnen helpen. 

Jij zorgt ervoor dat onze vrijwilligers meteen kunnen helpen

Wat als het noodlot toeslaat? Een brand, een ontploffing of een zware kettingbotsing, er kan altijd iets gebeuren. En dan is snel en efficiënt hulp krijgen van levensbelang. Onze vrijwilligers zijn opgeleid om op de best mogelijke manier te helpen. Zij geven alles om levens te redden. Maar zonder financiële steun hebben onze vrijwilligers geen materiaal en worden ze niet opgeleid om levens te redden. Daarom is jouw hulp essentieel.

 

Help kwetsbare mensen in nood

Help kwetsbare mensen in nood

In Vlaanderen kunnen we rekenen op meer dan 13.000 vrijwilligers. Elke dag geven ze zich volledig om mensen in nood te helpen. Het is dus belangrijk dat zij goed opgeleid zijn en continu bijscholing krijgen om kwetsbare mensen te helpen en levens te redden. Maar zonder financiële steun hebben onze vrijwilligers geen materiaal en worden ze niet opgeleid om levens te redden. Daarom is jouw hulp essentieel.

Jouw steun is onmisbaar

Alleen met jouw steun kunnen Rode Kruisvrijwilligers alles geven bij een ramp. Met een gift zorg jij ervoor dat ze levensnoodzakelijk hulpmateriaal kunnen aankopen én professionele opleidingen krijgen.  

Wat er ook gebeurt in Vlaanderen: efficiënte hulpverlening door goed opgeleide vrijwilligers maakt het verschil. Ook na de aanslagen op 22 maart 2016. André (35 jaar) was als ambulancier van wacht en vertelt over zijn ervaring die bewuste dag:

Om 8u40 reed ik met de ziekenwagen naar Zaventem, maar onderweg kreeg ik al melding om naar het metrostation van Maalbeek te gaan.

Bij aankomst zag André meteen gewonden op straat liggen, enkele ambulances waren al ter plekke.

Ik bracht een slachtoffer naar een hulppost in een hotel in de buurt, maar het was een bloedbad. Samen met de collega's ben ik blijven helpen in deze hulppost om daarna gewonden over te brengen naar de ziekenhuizen.

Jouw gift geeft niet alleen hoop, maar redt ook levens

Doe vandaag nog een gift en verander het leven van mensen in nood. Onze vrijwilligers zijn je méér dan dankbaar. Net als de mensen die zij dankzij jou kunnen helpen.

We gaan verantwoord en efficiënt om met de middelen die overheden en schenkers ons toevertrouwen en het is dan ook onze verplichting om transparant te zijn over onze opbrengsten én kosten. Daarom is het belangrijk dat we de kostprijs van onze activiteiten kennen en continu evalueren. (Karolien Geudens, financieel directeur Rode Kruis-Vlaanderen)

Opvang mensen op de vlucht uit Myanmar

In Myanmar zijn door een nieuwe golf van geweld meer dan 520.000 mensen gevlucht uit noordelijke deelstaat Rakhine, onder hen vooral kinderen. De vluchtelingen maken deel uit van de moslimminderheid in het Boeddhistische Myanmar. Ze vluchten massaal naar buurland Bangladesh. 

Het geweld en de aanhoudende vluchtelingenstroom is de grootste humanitaire crisis voor deze regio in decennia.

Rode Kruis-Vlaanderen helpt. De Emergency Response Unit (ERU) zal er instaan voor een efficiënte verdeling van hulpgoederen in het opvangkamp Cox's Bazar.

Humanitaire hulp waar dit het meest nodig is

Helpen waar nodig

Gewonden verzorgen na een busongeval. Zoveel mogelijk mensen eerste hulp aanleren. Evacueren na een verwoestende aardbeving en zorgen voor eten, water en onderdak. Eenzame bejaarden bezoeken. Kansarme kinderen en mensen met een handicap begeleiden op een deugddoende vakantie.

Elke dag helpen we duizenden mensen. Bij jou vlak om de hoek en aan de andere kant van de wereld. Ras, geloof, nationaliteit of politieke overtuiging tellen bij ons niet. Iedereen is mens. Iedereen in nood verdient hulp. Daarom is jouw steun zo belangrijk voor onze vrijwilligers. 

Jij maakt het verschil

Jouw gift draagt bij aan het humanitaire werk van het Rode Kruis. Je geeft ons de flexibiliteit om snel te reageren waar en wanneer dit het meest nodig is. Dankzij jou kunnen wij onze activiteiten ontplooien voor mensen die in een noodsituatie terechtkomen of hulp bieden aan kwetsbare anderen die onze extra ondersteuning kunnen gebruiken. Je maakt dus echt het verschil. Bedankt voor je vertrouwen in onze expertise. 

Noodhulp in Syrië

De toestand in Syrië is echt dramatisch. De oorlog maakt het leven van miljoenen mensen tot een hel. Huis kwijt, familie kwijt, toekomst kwijt. Miljoenen mensen proberen te overleven in barre omstandigheden. Meer dan zeven miljoen mensen zijn op de vlucht. Meer dan vijf miljoen kinderen hebben geen veilig dak meer boven het hoofd.

Jij kan hen helpen

Het Rode Kruis helpt deze vluchtende mensen onder meer door hen op te vangen in tentenkampen. We voorzien warme dekens, voedsel, zuiver water en medische zorgen.

Bij noodhulpsituaties als deze gaan wij altijd na hoe we het best kunnen helpen: zorgen voor financiële steun, hulpgoederen aankopen en transporteren of een speciaal interventieteam sturen. Door ons wereldwijd netwerk is in bijna elk land een Rode Kruisvereniging actief, waarbij lokale Rode Kruismedewerkers meteen hulp kunnen bieden.

Maak het verschil

Jouw steun is dringend nodig. Met je gift help je mensen in Syrië in nood. In het onwaarschijnlijke geval dat we meer geld inzamelen dan efficiënt besteed kan worden voor noodhulp in Syrië, zullen we jouw gift gebruiken bij andere conflicten en rampen via ons noodhulpfonds. Uit respect voor je keuze brengen we je hier nu reeds van op de hoogte. Zo hoeven we geen middelen te blokkeren die het gevolg zijn van een ongekende solidariteit van de bevolking en die de noodzaak overschrijden. We danken je voor je vertrouwen in onze werking.

Zorgeloze vakantie voor mensen met een beperking

Elke dag stress, zorgen en pijn

Duizenden Vlamingen worden elke dag geconfronteerd met hun beperking door een handicap, chronische ziekte of ouderdom. Dagelijks leidt dat bij hen tot stress, zorgen en pijn. Een uitputtende situatie, ook voor hun mantelzorgers. Maar hier even aan ontsnappen door ertussenuit te trekken is quasi onmogelijk zonder aangepaste zorg en accommodatie.

Iedereen heeft recht op een zorgeloze vakantie

Nochtans zijn het net deze mensen die vaak het meeste nood hebben om er een weekje tussenuit te zijn. Sommigen van hen zijn zelfs nog nooit weg van huis geweest. Speciaal voor hen én hun mantelzorgers organiseren we Aangepaste Vakanties. Onze Rode Kruisvrijwilligers zorgen dag en nacht belangeloos voor hen. Zij bezorgen hen de mooiste week van hun leven.

Daarnaast openen we in het voorjaar van 2018 ons eigen Zorghotel op domein Polderwind in Zuienkerke waar mensen met een beperking het hele jaar door een week zorgeloos op vakantie kunnen.

Maak het verschil

Dankzij jouw steun kunnen we deze mensen de mooiste week van hun leven bezorgen. Met je gift draag je bij aan het humanitaire werk van het Rode Kruis. Je zorgt er mee voor dat wij iedereen kunnen helpen die onze hulp of aandacht nodig heeft, in Vlaanderen en wereldwijd. Jouw bijdrage maakt dus echt een verschil. Kunnen zij op jouw steun rekenen? 

Goed om te weten:

Je krijgt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis.

Gift via overschrijving

Help het Rode Kruis helpen en maak je gift over via overschrijving op rekeningnummer

BE28 0960 0000 9620BIC GKCCBEBB