Doe een gift

Wil je graag aan een goed doel doneren, dan is het Rode Kruis een goede keuze. Onze hulpverlening gebeurt in volledige onafhankelijkheid, dus ook financieel. Enkel met de steun van de Vlaamse bevolking kunnen wij onze missie volbrengen: het helpen van de meest kwetsbaren in onze maatschappij. Elke gift maakt dus écht een verschil. 

Waarom heeft Rode Kruis-Vlaanderen geld nodig?

Bijna elke Vlaming kent het Rode Kruis en heeft ook een goed gevoel bij onze organisatie. Maar bijna niemand weet wat we precies doen. Dat is niet te verwonderen, we hebben meer dan honderd verschillende activiteiten om mensen te helpen. Precies omdat we zoveel doen, gaan mensen ervan uit dat het Rode Kruis er wel voor zorgt als er iets gebeurt. Sommige mensen zien ons zelfs als overheidsinstelling, wat niet zo is.  En dat is het gevaar. Zonder hulp van de bevolking dreigen we die belangrijke maatschappelijke taak niet meer optimaal te kunnen vervullen.

Kwetsbare mensen ook in de toekomst helpen, kan alleen als we mogen rekenen op mensen die ons daarbij helpen. Mensen die de noodzaak voelen om ons te steunen. We hebben de hulp van al die mensen broodnodig om onze doelstellingen waar te maken, vlak bij jou in de buurt, of ver weg. Jij helpt helpen! 

Ontdek hier al onze activiteiten