Lees onze handboeken

Handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen'

Een schaafwonde of verstuiking? Buikpijn of een insectensteek? Aan de hand van telkens vier duidelijke stappen legt dit boek je uit wat je moet doen bij meer dan 300 letsels en aandoeningen. Je komt niet alleen te weten wat je moet doen als iemand hulp nodig heeft. Je krijgt ook achtergrondinformatie en allerlei praktische tips, onder meer om ongevallen te voorkomen.

Terug naar het overzicht

Handboek 'Luister! Eerste hulp bij psychische problemen'

Dit handboek biedt je handvaten om iemand te helpen die het psychisch moeilijk heeft. Je hoeft geen voorkennis te hebben over geestelijke gezondheid. Dit boek stelt een actieplan voor dat je kan helpen om signalen te herkennen dat iemand psychische problemen ondervindt, die persoon gericht te ondersteunen, eventueel te helpen professionele hulp te vinden én tijdens dit proces goed voor jezelf te zorgen. In het boek wordt het actieplan ook toegepast bij 12 verschillende thema’s.

Terug naar het overzicht

Handboek 'Reanimeren en defibrilleren'

Leer wat te doen bij iemand die bewusteloos is en al dan niet ademt. Aan de hand van vier stappen leer je gepast te reageren op een noodsituatie. Het boek legt je stap voor stap de technieken van stabiele zijligging, reanimatie en defibrillatie uit zowel voor een volwassene, baby als kind. Zo kan je in een noodgeval sneller de juiste hulp verlenen. Daarnaast krijg je ook achtergrondinformatie en allerlei tips die kunnen bijdragen aan een effectieve hulpverlening. 

  • Titel: Reanimeren en defibrilleren  
  • Doelgroep: iedereen, cursisten Reanimeren en defibrilleren
  • ISBN-nummer: 9789082839074
  • Te koop: in onze webshop (Ref. 010975), bij Standaard Boekhandel en via Bol.com.

Terug naar het overzicht

Handboek 'Kusje op de wonde: Eerste hulp voor ouders en grootouders'

Geef je het best een kusje op de wonde? Nee, eigenlijk niet. Toch hoeft het niet veel moeilijker te zijn dan dit wijdverspreide gezegde. Wie zorg draagt voor jonge kinderen, moet niet noodzakelijk een grote expert zijn om eerste hulp te kunnen bieden in eenvoudige of zelfs ernstigere situaties.

Door enkele basishandelingen te leren kan je al veel doen. We leren je wat je zelf kan doen bij vaak voorkomende verwondingen en bij specifieke ziektebeelden, en wanneer je gespecialiseerde hulp moet raadplegen.

  • Titel: Kusje op de wonde: Eerste hulp voor ouders en grootouders
  • Doelgroep: ouders, grootouders, babysitters ...
  • ISBN-nummer: 9789082839067
  • Te koop: webshop (Ref. 011564), bij Standaard Boekhandel, via Bol.com en bij Colruyt.

Terug naar het overzicht

Handboek 'Eerste hulp voor leerkrachten'

Een leerling valt op de speelplaats tijdens het voetballen en schaaft zijn knie. Een andere leerling heeft tijdens de les plots een bloedneus. Deze eenvoudige situaties doen zich wel eens voor op school. Wat doe jij als leerkracht? Weet je ook hoe je moet reageren als de situatie ernstiger is?

Eerste hulp verlenen is niet moeilijk. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. ‘Eerste hulp voor leerkrachten’ geeft leerkrachten een praktisch antwoord op tal van eerstehulpvragen. Het boek vertelt je in duidelijke stappen hoe je best reageert als een leerling een ongeval heeft gehad, ziek wordt of gewond is.

Terug naar het overzicht