Leer eerste hulp via onze apps

Rode Kruis-Vlaanderen biedt twee apps aan om je bij te staan in het bieden van eerste hulp. Weet jij wat te doen bij een ongeval of een paniekaanval? Je kan het eenvoudig leren via onze EHBO-app voor eerste hulp bij ongevallen en onze Houvast-app voor eerste hulp bij moeilijke gevoelens.

Onze EHBO-app

Zo download je de app

  1. Ga naar de app store op jouw telefoon
  2. Zoek naar 'EHBO app Rode Kruis BE'
  3. Selecteer en installeer de app met als icoontje het rode pleistertje:

Direct naar onze app in de store?

Onze app in de App Store

Onze app in Google Play

Waarom onze EHBO-app?

Meer dan 80% van de Vlamingen biedt géén eerste hulp wanneer ze vlak naast zich iemand zien bezwijken aan een hartstilstand (buiten het ziekenhuis). Met onze app kan je in noodsituaties snel terugvinden vat je moet doen. Zowel bij banale verwondingen zoals een bloedneus of schaafwonde, als bij ernstige ongevallen is het belangrijk om snel en correct te reageren. Dankzij onze app kan je snel opzoeken hoe je moet ingrijpen in welke situatie.

Onze Houvast-app

Zo download je de app

  1. Ga naar de app store op jouw telefoon
  2. Zoek naar 'Houvast'
  3. Selecteer en installeer de app met dit icoontje: 

       

Direct naar onze app in de store?

Onze app in de App Store

Onze app in Google Play

Waarom onze Houvast-app?

Angst, burn-out, rouw, verslaving, een schokkende gebeurtenis … Als iemand in je omgeving met zoiets worstelt, wil je er zijn. Dan wil je helpen. Maar hoe doe je dat? En hoe herken je de signalen op tijd? Daarvoor is er onze app Houvast. Ze geeft je laagdrempelige tips om iemand bij te staan die het moeilijk heeft. Ook als je zelf iets schokkends meemaakt helpt onze app je je eigen welzijn te versterken met het zelfzorgplan.