Over ons

Ieder jaar verliezen duizenden mensen contact met mekaar als gevolg van oorlog, conflict, natuurrampen en migratie. Volgens de internationale humanitare wetgeving heeft iedereen die contact verloren heeft met verwanten het recht om hun lot te kennen.

Restoring Family Links van Rode Kruis-Vlaanderen helpt met het zoeken naar familie en het herstellen van het contact. Dit gebeurt in samenwerking met het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) en nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen over de hele wereld. Elk van hen heeft een uniek mandaat en netwerk dat hen in staat stelt opsporingen op te starten en contact met familieleden te herstellen op vele plaatsen in de wereld.

Restoring Family Links biedt informatie over de Belgische procedure van gezinshereniging aan mensen die een internationaal beschermingsstatuut hebben in België.

Restoring Family Links is een gratis dienst. Elke aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld met respect voor de persoonlijke situatie en culturele context. We werken samen met andere Rode Kruisverenigingen wereldwijd en speciale afgevaardigden in conflictgebieden. 

 Restoring Family Links helpt bij: