Rode Kruis Zomert

Op 14 juni is het Wereld Bloeddonordag. Het ideale moment om onze zomercampagne #rodekruiszomert te lanceren!

De zomercampagne bestaat uit twee grote acties: een actieve oproep tot bloed geven en onze traditionele zomeractie voor plasmadonaties, die start op 21 juni. Dit doen we omdat de zomermaanden traditioneel een moeilijke periode zijn voor de bloedvoorraad doordat er 10% minder donoren langskomen.

"De verklaring is niet ver te zoeken: mensen zijn met vakantie, maken uitstapjes, gaan naar festivals, enzovoort. En dan staat bloed geven pas ergens onder aan het ‘to do’-lijstje. Bovendien worden sommigen ook tijdelijk uitgesloten van donatie omwille van bepaalde bestemmingen waar ze naartoe reizen, zoals bijvoorbeeld gebieden met een groot malariarisico." aldus woordvoerder Joachim Deman.

Patiënten in de ziekenhuizen blijven echter bloed nodig hebben en daarom vraagt Rode Kruis-Vlaanderen om toch een uurtje vrij te maken in de drukke zomerplanning. De bloedafname zelf duurt immers maar een tiental minuutjes. Bestaande en nieuwe donoren kunnen op verschillende plaatsen bloed geven: in één van de 14 donorcentra of tijdens één van de talrijke lokale bloedinzamelingen in Vlaanderen. Een afspraak maken is makkelijk: surf naar rodekruis.be/bloed, geef je locatie in en check het tijdstip dat jou het best uitkomt om zo je afspraak te maken. Telefonisch een afspraak vastleggen kan ook op het gratis nummer 0800 777 00.

Op rodekruis.be/zomer vind je alle informatie terug over onze acties. Ga dus zeker eens een kijkje nemen!