6 mei = Save a life Saturday

Zaterdagopening vervroegd naar 6 mei

Tijdens de paasvakantie lagen de effectieve opkomsten 10% lager dan tijdens gewone werkweken. Hierdoor is de bloedvoorraad voor sommige bloedgroepen kritiek en is er beslist om de zaterdagopening die gepland stond op 20 mei te vervroegen naar 6 mei. Met 3 feestdagen in mei zal de bloedvoorraad waarschijnlijk verder onder druk worden gezet. Dankzij het vervroegen van de zaterdagopening, kunnen we hierop anticiperen.

Onze donorcentra zetten hun deuren jaarlijks een paar keer op zaterdag open. Zo krijgen trouwe en nieuwe donoren de kans om buiten de werkweek bloed of plasma te doneren. Anderzijds helpen donaties op zaterdag om in perioden met veel feestdagen en lange weekends de bloedvoorraad op peil te houden.

Maak je afspraak

Had je al een afspraak gemaakt op 20 mei? Dan ben je door onze medewerkers gecontacteerd en is jouw afspraak verzet. Is dit niet het geval, contacteer ons via donoradministratie@rodekruis.be of het gratis nummer 0800 777 00.

Heb je nog geen afspraak gemaakt? Maak ze nu en geef op 6 mei tussen 9u en 15u in één van onze 14 donorcentra. Wacht niet langer en boek jouw bedje in je favoriete stad:

Schrijf het uur van je afspraak op een post-it, plak ze op de koelkast en dan zien we je graag zaterdag 6 mei!