Eerste 29 bewoners komen aan in opvangcentrum Sint-Laureins

Het opvangcentrum dat Rode Kruis-Vlaanderen uitbaat in Sint-Laureins heeft vandaag zijn deuren geopend voor de eerste 29 bewoners. Volgende week gaat het bewonersaantal richting de 75 en zo wordt er de komende weken stelselmatig verder opgebouwd naar de maximumcapaciteit van 240 bewoners. Dit in functie van de aanwerving van het personeel dat de asielzoekers moet ondersteunen, want Rode Kruis-Vlaanderen blijft intussen zoeken naar 14 extra medewerkers om de opvang mee in goede banen te leiden.

Deze namiddag is de eerste bus met asielzoekers aangekomen aan het opvangcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen in Sint-Laureins. Zo werden zonet de eerste 29 bewoners verwelkomd in het Godshuis op de Leemweg, dat de voorbije maanden aangepast werd om asielzoekers te kunnen opvangen. Het gaat zowel over families als alleenstaande mannen. De komende week zullen er nog twee bussen aankomen, waardoor het bewonersaantal naar ongeveer 75 zal stijgen.

“Daarna is het de bedoeling om geleidelijk aan verder op te bouwen naar de maximumcapaciteit van 240, inclusief een 20-tal plaatsen voor niet-begeleide minderjarigen. Al zal dat stapsgewijs moeten gebeuren, omdat ook ons personeelsbestand in het opvangcentrum nog mee moet groeien. Het is in ieder geval een goede zaak dat we vandaag al de deuren kunnen openen voor de eerste groep, want de nood aan opvangplaatsen in ons land is hoog.”

Els Claes, Manager Opvang Asielzoekers – Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen zoekt dus nog 14 collega’s voor het opvangcentrum in Sint-Laureins. Het gaat vooral over dag-, nacht- en medische begeleiders, waarvan een aantal specifiek voor de niet-begeleide minderjarigen. Kandidaten voor deze jobs kunnen zich aanmelden via jobs.rodekruis.be.