Partners en acties

Dankzij de gewaardeerde steun van onze partners staat Rode Kruis-Vlaanderen elk jaar opnieuw klaar voor iedereen die onze hulp nodig heeft. Met de financiële middelen die we van diverse bedrijven ter beschikking krijgen, kunnen we investeren in de opleiding van onze vrijwilligers, het zelfredzaam maken van de bevolking, het organiseren van sociale activiteiten, de logistieke en psychosociale ondersteuning bij rampen enz.

Een partnership of een actie ten voordele van het Rode Kruis kan op verschillende manieren worden ingevuld. We inspireren je graag met onderstaande voorbeelden. Contacteer ons om samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bekijken.

Structurele partners

Nationale Loterij

Dankzij haar spelers helpt de Nationale Loterij  jaarlijks de algemene werking van het Rode Kruis-Vlaanderen financieel te steunen. De Nationale Loterij is dan ook een structurele partner van Rode Kruis-Vlaanderen. Met hun trouwe steun kunnen we de werking van onze organisatie garanderen: meer mensen zelfredzaam maken, meer levens redden en kwetsbare mensen in onze samenleving helpen.

Play: Vier

Rode Kruis-Vlaanderen en Play 4 geloven allebei dat kleine daden grote gevolgen kunnen hebben: ieder van ons kan het verschil maken in het leven van een ander. Deze gemeenschappelijke visie heeft ervoor gezorgd dat Play 4 en het Rode Kruis-Vlaanderen een structurele samenwerking afsloten. Daarbij stelt Play 4 mediaruimte ter beschikking en helpt de zender samen met zijn programma’s, gezichten en medewerkers mee om Vlamingen te mobiliseren om samen het verschil te maken. Want helpen helpt, in alle richtingen.

Delhaize

Delhaize streeft ernaar om de gezondheid van de Belgen te bevorderen. In deze missie vinden ze een betrouwbare partner in het Rode Kruis. Delhaize helpt het Rode Kruis via financiële en materiële steun. Ook organiseert de supermarktketen samen met het Rode Kruis acties, waardoor de winkelende Belg makkelijk en op een gezonde manier het Rode Kruis kan steunen. Kortom, een gezonde partnerschap tussen twee sterke organisaties!

Financiële steun

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas steunt verschillende initiatieven met een positieve impact. Voor Rode Kruis-Vlaanderen creëerde de bank een beleggingsfonds waarbij een deel van de omzet naar vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen gaat. Vaak hebben deze kwetsbare kinderen het niet alleen financieel moeilijker, ook sociaal blijven ze aan de zijlijn staan. Dankzij deze steun kunnen deze kinderen, net zoals andere kinderen, ook echt van vakantie genieten: spelen, ravotten en zich uitleven.

Tombolapartners sticker

Dankzij verschillende partners krijgt de jaarlijkse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen een mooie meerwaarde. Vlamingen die de sticker kopen kunnen tal van prijzen winnen. Bovendien krijgen de deelnemende partners een visibiliteit van meer dan 600.000 Vlamingen.

Acties en samenwerkingen

Tiense Suikerraffinaderij - SESVanderhave - Citrique Belge

Ken jij de suikercyclus? Rode Kruis-Vlaanderen alvast wel. Drie bedrijven (Tiense Suikerraffinaderij, SESVanderHave en Citrique Belge) zetten jaarlijks samen hun schouders onder de organisatie van een grootschalige bloedinzameling voor al hun medewerkers. Ze sparen hiervoor kost noch moeite en verwennen hun donoren met zuurzoete lekkernijen. Tiens bloed smaakt zoet ;-)

Kingslize Premium Pizza

De Rode Kruiseindejaarscampagne van 2020  'Ik geef omdat ik om je geef' inspireerde Kingslize Premium Pizza om een actie te lanceren: per verkochte kingsize pizza werd 1 euro aan Rode Kruis-Vlaanderen geschonken. Dat werd door Kingslizeklanten maar liefst 10.171 keer gesmaakt! Dankij deze gift van Kingslize Premium Pizza kan het Rode Kruis blijven klaarstaan om te helpen.

De Watergroep

De Watergroep ondersteunt de acties van het Rode Kruis en zo de vele vrijwilligers, die de zorgsector en de overheid in deze moeilijke periode ondersteunen. Werknemers kunnen verlofdagen schenken ten voordele van het Rode Kruis.

Per verlofdag gaat een vast bedrag naar de strijd tegen het coronavirus. Per klant die tijdens de actieperiode op een digitale factuur overschakelt, komt daar nog eens 1 euro bovenop.

Kellogg

Al meer dan 20 jaar trainen de coaches van Rode Kruis-Vlaanderen eerste hulpverleners bij Kellogg op een innovatieve manier.

Er wordt actief getraind in het bedrijf waarbij reële situaties worden gesimuleerd, zodat er adequaat kan opgetreden worden in het geval van een ongeluk of ziekte.

Albert Heijn

In de week van 14 mei 2020 verkocht Albert Heijn tulpen ten voordele van Rode Kruis-Vlaanderen. Er werden massaal bosjes tulpen aangekocht! De supermarkt mocht 15.856 keer ‘merci’ zeggen en kon zo een mooi bedrag schenken voor de strijd tegen het coronavirus.

Brussel Airport Company

Brussel Airport Company organiseerde in het voorjaar van 2019 een teambuilding met overnachting op ons Domein Hotel Polderwind dichtbij Brugge en Blankenberge.

Met deze tweedaagse teambuilding steunden ze het zorghotel en vakanties voor mensen met een zorgbehoefte.

Voka

In 2019 organiseerde Voka Lokaal Mechelen samen met Rode Kruis-Vlaanderen een eerstehulpopleiding  voor een twintigtal ondernemers uit het bedrijfsleven. Naast een opleiding reanimatie en AED-gebruik, konden de deelnemers een leuke netwerknamiddag meepikken.

Live Nation

Wie Rock Werchter leest, denkt uiteraard meteen aan festivals, zomer en vertier. Maar Live Nation zet zich ook in om de bloedvoorraad op peil te houden voor de zomer. Net op Wereld Bloeddonordag waren de 324 donoren dé artiesten van het moment en konden na hun bloeddonatie shinen op het hoofdpodium. Als dat geen fijne ervaring is!

Novartis Vilvoorde

Novartis vindt verantwoord ondernemen van essentieel belang. Daarvoor creëren ze een cultuur van integriteit en willen ethisch leiderschap laten zien. Novartis draagt zorg voor zijn medewerkers en wil een positieve bijdrage aan de gemeenschap leveren. Daarom nemen zij deel aan de 20km van Brussel en organiseren ze jaarlijks een grote bloedinzameling waar hun eigen medewerkers én medewerkers van bedrijven uit de buurt welkom zijn.

Leffe

Naar schatting leven 920.000 Belgische 65-plussers in eenzaamheid. En niet alleen thuis: ook ouderen in woonzorgcentra kunnen zich eenzaam voelen. Leffe wil een verschil maken in het leven van deze ouderen en ondersteunt hiervoor de werking van de Zorgbib. Per verkochte Leffe in december 2017 schonk Leffe 5 eurocent aan Rode Kruis-Vlaanderen om eenzaamheid te helpen doorbreken.

Contacteer ons via relatiebeheer@rodekruis.be of via 015 44 39 97.