Hoger onderwijs

Waarom is helpen zo belangrijk? Hoe leer je mensen helpen? Wij kunnen er je alles over vertellen. Omdat we op heel veel verschillende domeinen actief zijn, is ons aanbod van lesmateriaal en onze ondersteuning voor lesgevers zeer divers en uitgebreid. Als docent heb je dus keuze te over!

Eerste hulp

Veiligheid, preventie en eerste hulp: ze zijn onmisbaar in een geïntegreerd gezondheidsbeleid op school en de toekomstige werkomgeving van je studenten. Wij zijn de absolute referentie op het vlak van eerste hulp. Je kan bij ons uitgebreide opleidingen specifiek voor docenten en studenten volgen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor voor een korte opleiding Reanimeren en defibrilleren, of voor een uitgebreide cursus Bedrijfseerstehulp. Na een geslaagd examen Bedrijfseerstehulp krijg je een brevet dat voldoet aan de wettelijke vereisten.

Zoek een opleiding eerste hulp.

College over internationaal humanitair recht

Gewapende conflicten vragen om specifieke regels. Deze regels zijn vastgelegd in het Internationaal Humanitair Recht. Over dit onderwerp bieden we gastcolleges aan die binnen heel wat vakgebieden passen. Bijvoorbeeld: studenten geneeskunde die naar het buitenland willen, studenten journalistiek die correct verslag willen uitbrengen over gewapende conflicten, studenten rechten en ontwikkelingssamenwerking, enzovoort.

Vraag een gastcollege aan via humanitair.recht@rodekruis.be.

Rondleiding in een bloedtransfusiecentrum

Wil je weten hoe het er aan toe gaat in een bloedtransfusiecentrum? Je kan samen met je studenten de hele weg van het bloed volgen. Een boeiend traject!

Vraag een bezoek aan via bloed@rodekruis.be.

Bezoek aan een opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming

Wil je een kijkje nemen in een van onze opvangcentra voor verzoekers om internationale bescherming? We organiseren geleide bezoeken voor groepen. Of wil je samen met verzoekers om internationale bescherming een gemeenschappelijke activiteit organiseren? Ook dat is mogelijk.

Zoek een centrum in je buurt.

Een stage bij Rode Kruis-Vlaanderen

Wil je studenten ervaring laten opdoen bij ons? In ons medisch labo, op onze communicatiedienst, in een opvangcentrum voor asielzoekers, via een thesis of via een alternatieve stage orthopedagogiek? Wij bieden tal van mogelijkheden op diverse diensten.

Stages bij Rode Kruis-Vlaanderen.

Maak je organisatie hartveilig

Ga samen met je school de uitdaging aan en word een hartveilige school. Je kan als school dit label verdienen als er een AED-toestel (automatische externe defibrillator) beschikbaar is en als minstens 10% van de medewerkers leert reanimeren en defibrilleren. Met ons project Hartveilig willen we zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en defibrilleren om zo de overlevingskansen bij een hartstilstand te vergroten.

Doe mee!

Stel je vraag