Dat doen we met je geld

Waar halen we onze middelen en waaraan besteden we ze? Dat is geen geheim. Rode Kruis-Vlaanderen is een open organisatie, wat betekent dat we ook over onze financiën zeer transparant zijn. In 2016 noteerden we inkomsten voor een totaal van 201 miljoen euro en 199 miljoen euro aan uitgaven.

Jouw gift maakt het verschil! In 2016 kregen we in totaal 18 miljoen euro van stickerkopers, legaten en schenkingen van particulieren en bedrijven. Essentieel voor onze werking en hulpverlening.

We gaan verantwoord en efficiënt om met de middelen die overheden en schenkers ons toevertrouwen en het is dan ook onze verplichting om transparant te zijn over onze opbrengsten én kosten. Daarom is het belangrijk dat we de kostprijs van onze activiteiten kennen en continu evalueren." Karolien Geudens, financieel directeur

Onze positieve resultaten gebruiken we bewust voor de financiering en de uitvoering van ons strategisch werkplan ‘Strategie 2020. Iedereen Helpt’. Om te kunnen helpen helpen, is het namelijk noodzakelijk dat we voldoende financiële middelen ter beschikking hebben. We hebben daarvoor verschillende fondsen opgezet. 

Je beschikt over een recht op informatie

Rode Kruis-Vlaanderen onderschrijft de Ethische Code van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF). We willen maximale transparantie bieden, in overeenstemming met de regels van de VEF. Dit houdt in dat we schenkers, medewerkers en personeelsleden jaarlijks op de hoogte houden van wat we met de verworven middelen doen. Externe revisoren controleren deze cijfers. Omdat Rode Kruis-Vlaanderen zo groot en divers is, met o.a. 246 afdelingen en 15 opvangcentra, updaten we de cijfers bij de lancering van het jaarverslag in juni.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nieuws