Meld je aan als vrijwilliger voor de WOW-kampen

Op zoek naar een engagement om kinderen en jongeren dé vakantie van hun leven te bezorgen? Ga mee als animator of hoofdanimator! Hou je meer van de praktische kant die bij een kamp komt kijken en steek je graag de handen uit de mouwen? We zoeken handige Harry’s en Henriettes!

Ga je mee als vrijwilliger in 2024?

Fantastisch plan! Vervolledig hier jouw aanmelding om vrijwilliger te worden voor de WOW kampen in 2024:

Meld je hier aan

Overzicht kampweken 2024

Hoe ziet een WOW kamp eruit?

Voor de start van het kamp

Voor de start van het kamp maken we graag kennis en zorgen we voor de nodige voorbereidingen. Zo is er de opleidingsdag. We bezorgen je een dag met veel wows en aha’s. Je leert de andere vrijwilligers kennen en we leggen de basis voor de start van het kamp!

Start

Elke kamp start voor de vrijwilligers eerder dan voor de kinderen. We bereiden alles samen rustig voor en de puntjes worden op de ‘i’ gezet. Eenmaal de deelnemers op kamp zijn aangekomen, start elk dagdeel met de kampdans, kamplied en verschillende activiteiten. Er is een dagtocht, er zijn keuze-activiteiten, er is een rustig aanbod. Kortom, voor elk wat wils.

Einde

Het kamp eindigt in de zomervakantie voor de vrijwilligers een dag later. Zo laten we de kampplaats en kampmaterialen terug keurig achter. Aan het einde van het kamp is er nog een evaluatiemoment.

Na het kamp

Na het kamp vragen we je om je ervaringen met ons te delen. Indien je na het kamp nog met vragen of opmerkingen zit, kan je contact met ons opnemen via wowkampen@rodekruis.be.

Brochure voor vrijwilligers

Alle info voor de vrijwilligers van de WOW kampen op een rijtje? Daarvoor is er onze infobrochure:

Download hier

Vrijwilligersfuncties

  • Logistieker
  • Animator
  • Hoofdanimator

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan in als vrijwilliger voor een WOW kamp?

Via de knop bovenaan de pagina kan je je aanmelden als vrijwilliger voor het WOW kamp naar keuze. Neem je agenda zeker bij de hand want je kunt specifieke weken doorgeven.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb ingeschreven?

Nadat we je inschrijving hebben ontvangen, delen wij je in op het kamp volgens jouw keuze. We bevestigen je inschrijving met een bevestigingsmail. Is het kamp van je keuze reeds volzet? Dan contacteren we jou om eventuele alternatieven te bekijken op basis van jouw beschikbaarheid.

Ik heb een plaats gekregen als vrijwilliger op een vakantie, maar kan niet mee. Wat nu?

Soms gebeurt het dat je door ziekte of on­voorziene omstandigheden toch niet mee op vakantie kan. Waarschuw ons dan zo snel mogelijk. Dan kunnen we gemakkelijker een andere vrijwilliger inschakelen, zodat het kamp voor de deelnemers niet in het gedrang komt.. Je kan contact met ons opnemen via wowkampen@rodekruis.be

Ik ben student. Mag ik als vrijwilliger mee op vakantie?

De minimumleeftijd voor onze vrijwilligers is 18 jaar. Studenten van 18 jaar of ouder mogen zeker mee. Een WOW kamp bege­leiden is een unieke ervaring en absoluut een meerwaarde op je cv, zeker als je later in de sociale sector aan de slag wil.

Volg je een opleiding in de sociale sector of een onderwijsopleiding en heb je interesse in het stage-aanbod? Contacteer ons via wowkampen@rodekruis.be en we bekijken samen met je onderwijsinstelling de mogelijkheden.

Wie betaalt en regelt het vervoer naar de vakantielocatie?

Een aantal weken voor het begin van het kamp ontvang je alle praktische info zoals de plaats van afspraak. Je kan zelf afspreken om te carpoolen. Uiteraard betalen wij je ver­voerskosten (voor auto, trein, bus) terug.