Dankzij schenkers kunnen wij professioneel en efficiënt hulpverlenen

“Maar liefst 19.000 euro ontvingen wij van onze schenkers, een prachtige opbrengst van de Lokale steunactie. Mede hierdoor kunnen wij professioneel en efficiënt hulpverlenen.” Een gesprek met Dirk van Beem, voorzitter van Rode Kruis-Hamme en Niels De Geeter, afdelingsverantwoordelijke Hulpdienst.

De afdeling kon een nieuwe Rode Kruistent aanschaffen die bij preventieve diensten gebruikt wordt om een hulppost in te richten. De mensen zullen de hulppost onder meer vinden bij de Wuitensmarsen, de veldritwedstrijd Flandriencross, het 3-daags wandelevenement, de plaatselijke carnaval en het Fantasia Festival.

“Deze aanschaf was hard nodig,” vertelt Dirk. “Met de nieuwe tent zijn nu weer goed zichtbaar voor de mensen, de vorige was 50 jaar oud en het Rode Kruissymbool was helemaal vervaagd. Deze tent is ook veiliger, want het buitenmateriaal is brandvertragend. Daarnaast kunnen de vrijwilligers op de hulppost comfortabeler werken.” Dat onderstreept Niels met voorbeelden: “Tijdens de Wuitensmarsen hadden we binnen de hulppost twee ruimtes, één voor de ontvangst van mensen die binnen komen en daarachter de ruimte voor de verzorging. Op het Fantasia Festival verzorgden we in 12 uur 196 mensen, dat gaf een goed gevoel.”

Materiaal delen met andere afdelingen

Dankzij de schenkers is er ook een nieuwe baby-reanimatiepop aangeschaft. “Een belangrijk voordeel is dat deze computergestuurd is. De pop die ze bij de examens gebruiken is dat ook, dus nu kunnen wij de hulpverleners beter voorbereiden op de examens. Zo krijgen we betere hulpverleners.”

Om niet meer aan te schaffen dan nodig is, deelt Hamme materiaal met andere afdelingen. Dirk: “Er is een goede samenwerking tussen de afdelingen. Wij maken gebruik van de volwassen-reanimatiepop van Rode Kruis-Waasmunster en zij van onze baby-reanmimatiepop.”

De eerstehulpcursussen in Hamme doen het trouwens goed. ”Er zijn 9 cursussen per jaar en die kennen veel succes. Er is veel vraag naar.” Schenkers zijn ook uitgenodigd om mee te doen.

“Met de nieuwe baby-reanimatie-pop kunnen wij cursisten goed voorbereiden op het examen. Zo krijgen wij betere hulpverleners.”

Dirk

Voorzitter Rode Kruis-Halle

Benieuwd naar wat jouw steun kan betekenen in de buurt? 

Lees hier nog meer verhalen van wat lokale afdelingen konden verwezenlijken dankzij financiële steun van hun inwoners.

Geniet van uitzonderlijk fiscaal voordeel. Schenk in 2020 € 40 of meer en krijg 60% van je gift terug.

Doe een gift