Oekraïne: help mee met een gift

Er is op dit moment een grote nood aan directe humanitaire en financiële hulp voor slachtoffers van het conflict in Oekraïne. Help mee en steun! Zo helpen we samen de lokale Rode Kruisafdelingen om ter plaatse voedsel, water en medicijnen aan te kopen voor de mensen in nood. Vanaf 40 euro is een gift fiscaal aftrekbaar (voor 45 %).

Steun de humanitaire hulpverlening

Het ingezamelde geld zal via de lokale Rode Kruis-afdelingen gebruikt worden voor directe humanitaire hulp aan de mensen die getroffen worden door het conflict. Als Rode Kruis-Vlaanderen blijven we in nauw contact met die lokale afdelingen in het conflictgebied (Oekraïne, Roemenië, Hongarije, Polen enz.). En ook met het Internationale Rode Kruis. Samen analyseren we continu welke hulpacties opgezet moeten worden en waar financiële hulp nodig is om de slachtoffers te helpen.

Volg de updates over Oekraïne

1212

Wie de vele slachtoffers van het conflict in Oekraïne wil helpen, kan ook bij Consortium 1212 terecht om een actie op te zetten, een gift te doen op BE19 0000 0000 1212 of als ambassadeur. 1212 is het Belgisch consortium voor noodhulpsituaties waar ook wij - naast 7 andere humanitaire organisaties - partner van zijn. Want: samen sterk. Zeker bij rampen van deze omvang. Daarom slaan we de handen in elkaar met onze partners van het consortium: Unicef, Croix Rouge de Belgique, Caritas, Handicap International, Oxfam, Plan België en Medecins du Monde.

Het doel van deze gezamenlijke actie is de nodige financiële middelen in te zamelen om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke influx van vluchtelingen uit Oekraïne. Mensen raken gewond of worden gedood. Gezinnen worden van elkaar gescheiden. Hulp is echt nodig. Met deze fondsen zullen hulpprogramma’s opgezet worden op het vlak van dringende gezondheidszorg, voeding, watervoorziening, hygiëne, onderwijs, psychosociale begeleiding en bescherming.