Donorfeest

Zet 7 en 8 oktober alvast met stip in je agenda. Dat weekend organiseren we ons jaarlijks dankfeest voor donoren: het Donorfeest. Dit jaar trekken we naar Bellewaerde Park, een park met voor ieder wat wils!

Inschrijven is niet langer mogelijk.

Wegens groot succes, is het volzet.

Programma

Dierentuin, pretpark, interactieve shows, speeltuin en zoveel meer. Ontdek alvast wat er allemaal te beleven valt in Bellewaerde Park.

Ondek Bellewaerde Park

Veelgestelde vragen over het Donorfeest

Wat is het Donorfeest?

Het Donorfeest is een dankfeest voor donoren, georganiseerd door Rode Kruis-Vlaanderen. Dankzij een mooie samenwerking met Bellewaerde Park, kunnen we onze donoren bedanken met een leuke gratis gezinsactiviteit. Bellewaerde Park biedt voor elk wat wils: een dierentuin, pretpark, interactieve shows, speeltuin en zoveel meer.

Elke donor die doneerde tussen 1 januari 2022 en 30 juni 2023 kan zich inschrijven voor het feest. Een donor kan samen met maximum 3 personen - die onder hetzelfde dak wonen – gratis toegang krijgen tot het park en alle attracties. Concreet gaat het dus om maximum 4 gratis tickets per donor. Het feest gaat door op 7 en 8 oktober 2023.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven is niet langer mogelijk. Wegens groot succes, is het volzet.

Waarom kan ik enkel online inschrijven? 

De voorbije jaren heeft de wereld een grote digitale sprong gemaakt. Van online shoppen over contactloos betalen. Ook Rode Kruis-Vlaanderen stapt op deze digitale trein. Bovendien vermijden we zo ook heel wat papier.

Waarom moet ik een bijdrage van 5 euro betalen per ticket? 

Voor het Donorfeest zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om te vermijden dat mensen tickets reserveren, maar vervolgens niet naar het event komen, rekenen we een reservatiekost aan. Zo willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk donoren die graag willen komen, dat ook kunnen.

De bijdrage van 5 euro betaal je online op het einde van je inschrijving. Je betaalt met Bancontact. Geen betaling = geen inschrijving.

De 5 euro reservatiekosten krijg je terug in de vorm van een e-voucher: een waardebon met dezelfde waarde die je kan gebruiken in de parkrestaurants en mobiele horecapunten tijdens het Donorfeest.

Let op, het bedrag kan niet uitbetaald worden als het niet werd uitgeven in het park op de dag van het Donorfeest (7 of 8 oktober 2023).

Indien je verhinderd bent, kan je op voorhand annuleren tot 22 september. Je krijgt de 5 euro per ticket dan teruggestort. Zo kunnen we nog andere mensen blij maken met de vrijgekomen tickets.

Kan je toch niet komen en annuleer je je tickets niet voor 22 september, dan krijg je de 5 euro per ticket niet terug.

Hoeveel plaatsen mag ik reserveren? 

Per inschrijving kan je maximum 4 tickets reserveren: de donor + 3 gezinsleden die onder het zelfde dak wonen.

Bellewaerde Park is een unieke plek om met het gezin naartoe te trekken, het Donorfeest samen beleven is een waardevol cadeau. We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om te komen met enkele gezinsleden. Vandaar dat we een maximum aantal personen hebben bepaald.

Waarom kan ik me alleen inschrijven met gezinsleden onder hetzelfde dak? 

Het Donorfeest is een gezinsactiviteit, daarom kan je enkel gezinsleden (maximum 3) die onder hetzelfde dak wonen meenemen. 

Moet ik ook reserveren voor kinderen onder de 3 jaar? 

Nee, kinderen onder 3 jaar hebben geen ticket nodig.

Wanneer en hoe krijg ik mijn tickets toegestuurd? 

Je kan begin oktober een mail verwachten op het e-mailadres waarmee je je inschreef met daarin alle praktische info rond het event en een downloadlink voor jouw tickets en e-vouchers.

Inschrijven is niet langer mogelijk. Wegens groot succes, is het volzet.

Uitschrijven kan tot en met 22 september.

Ik kreeg geen bevestigingsmail, wat nu? 

Als je inschrijving correct is en je hebt deze bevestigd, wordt een bevestigingsmail verstuurd naar het mailadres dat je opgaf. Ontvang je geen mail? Kijk zeker eerst even je spam-folder na. Vind je hem daar ook niet terug, stuur dan een mailtje naar donorfeest@rodekruis.be en wij helpen je graag verder.

Kan ik mijn inschrijving annuleren of wijzigen? 

Annuleren is niet langer mogelijk.

De tickets zijn op naam. Doorverkopen is ten strengste verboden.

Hoe kan ik Bellewaerde Park het best bereiken? 

Bellewaerde Park is zowel met de auto en de trein goed bereikbaar. Het park heeft een ruime parking waar je zeker terecht kan. 

De toegang tot Bellewaerde Park wordt je volledig gratis aangeboden. Echter, de verplaatsing naar het pretpark en eventuele parkingkosten moeten door jezelf betaald worden. Een parkingticket kost 9 euro online en 10 euro ter plaatse.

Meer informatie vind je op de website van het pretpark.

Mag ik mijn hond meenemen naar het park? 

Met het oog op de veiligheid en hygiëne worden in het park geen huisdieren toegelaten. Blindengeleidehonden kunnen wel worden toelaten indien er op voorhand een aanvraag is ingediend.

Je kan wel gratis gebruik maken van de kennels aan de ingang van het park. Meer informatie vind je hier.

Is het park toegankelijk voor rolstoelen? 

Bellewaerde Park is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kan een rolstoel gratis huren aan ingang Leeuw en ingang Mexico. Gezien het aantal rolstoelen beperkt is, vraagt Bellewaerde Park om deze op voorhand te reserveren. Meer informatie vind je hier.

Stond je vraag er niet tussen? 

Stuur dan een mailtje naar donorfeest@rodekruis.be en wij helpen je graag verder.