Donorfeest 2024

Zet 15 en 16 juni alvast met stip in je agenda. Dat weekend organiseren we ons jaarlijks dankfeest voor donoren: het Donorfeest. Dit jaar trekken we naar Walibi, een pretpark met attracties voor het hele gezin!

Inschrijven


Kwam jij sinds mei 2023 minstens 3 keer doneren? Dan nodigen we je van harte uit op ons Donorfeest!

De inschrijvingen zijn ondertussen gesloten. Bedankt voor jullie massale deelname! Duimen jullie mee voor mooi weer?

Indien je niet meer kan komen, annuleer dan voor 6 juni je reservatie. Zo kunnen we de vrijgekomen tickets optimaal herverdelen.

Programma


Walibi is het pretpark voor het hele gezin met aangepaste attracties voor alle leeftijden.

Ontdek Walibi

Veelgestelde vragen over het Donorfeest

Wat is het Donorfeest?

Met het Donorfeest zet Rode Kruis-Vlaanderen haar trouwe donoren in de bloemetjes. Dit jaar bedanken we onze donoren met een uitstap naar het pretpark Walibi

Donoren die sinds 1 mei 2023 minstens 3 keer kwamen doneren, kunnen erbij zijn, samen met 3 extra vrienden of familieleden (zelf te kiezen). Zowel bloed-, plasma- als bloedplaatjesdonaties tellen mee.

Het feest zelf gaat door op 15 en 16 juni 2024 van 10 tot 18 uur

Opgelet: de plaatsen voor het Donorfeest zijn beperkt!

Wie mag er komen naar het donorfeest?

Donoren die sinds 1 mei 2023 minstens 3 keer kwamen doneren bij Rode Kruis-Vlaanderen, kunnen tickets reserveren voor zaterdag 15 juni of zonder 16 juni. Ten opzichte van de vorige jaren zijn de voorwaarden dus veranderd. 

Kwam jij nog geen 3 keer doneren sinds mei 2023? Je hebt nog tot en met 17 mei 2024 om je teller op 3 te zetten. Lukt dat niet meer? Dan verwelkomen je hopelijk volgend jaar op het Donorfeest! 

Opgelet: de plaatsen voor het Donorfeest zijn beperkt!

Waarom valt het Donorfeest dit jaar op een andere datum dan vorig jaar?

In 2004 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie 14 juni uitgeroepen tot Wereld Bloeddonordag. Het is een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Vanaf dit jaar linkt Rode Kruis-Vlaanderen bewust het Donorfeest aan de Wereld Bloeddonordag, omdat het een symbolisch moment is om onze donoren in de bloemetjes te zetten. Wist je trouwens dat 14 juni de geboortedatum is van de uitvinder van de bloedgroep: Karl Landsteiner?

Krijg ik ook toegang tot Aqualibi?

Nee, het Donorfeest vindt enkel plaats in Walibi. Je kan ter plaatse aan de kassa van Aqualibi zelf een extra ticket aankopen aan het tarief van € 10,50 per ticket incl. 6% btw, rekening houdend met de capaciteit en wachttijden van Aqualibi. 

Hoe kan ik me inschrijven?

Je kan je enkel inschrijven via deze website. De inschrijvingen sluiten op 24 mei 2024.

Indien alle bechikbare tickets voor 24 mei al gereserveerd zijn, kom je op een wachtlijst terecht. Ondervind je problemen tijdens je inschrijving? Mail dan naar donorfeest@rodekruis.be.

Waarom kan ik enkel online inschrijven? 

De voorbije jaren heeft de wereld een grote digitale sprong gemaakt. Van online shoppen over contactloos betalen. Ook Rode Kruis-Vlaanderen stapt op deze digitale trein. Bovendien vermijden we zo ook heel wat papier.

Waarom moet ik een reservatiekost van 5 euro betalen per ticket?

Voor het Donorfeest is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om te vermijden dat mensen tickets reserveren en niet komen opdagen, rekenen we een reservatiekost aan. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk donoren die graag willen komen, dat ook kunnen. 

De reservatiekost van 5 euro/ticket betaal je online op het einde van je inschrijving. Je betaalt met Bancontact. Geen betaling = geen inschrijving.

Goed nieuws! Want je reservatiekost krijg je terug in de vorm van een consumptiebon met dezelfde waarde. De consumptiebon kan je gebruiken in de restaurants of mobiele horecapunten van Walibi voor een drankje of snack (lees de exacte voorwaarden zeker na op de bon zelf). De consumptiebon is niet geldig in de shops/boutiques. 

Indien je verhinderd bent, kan je een of meerdere tickets annuleren tot 5 juni en wordt je reservatiekost terugbetaald binnen de 5 dagen.

Ik sta op de wachtlijst, wat nu?

Als alle beschikbare tickets al verdeeld zijn voor 24 mei, kom je op de wachtlijst terecht. Zodra anderen hun tickets annuleren, verdelen we deze over de donoren op de wachtlijst. De herverdeling van tickets loopt tot en met 6 juni. Houdt dus zeker tot dan je mailbox in de gaten!

Sta je op de wachtlijst en kan je toch niet meer (voltallig) aanwezig zijn op het Donorfeest? Schrijf de personen die niet meer kunnen komen dan uit van de wachtlijst. Daarvoor heb je de toegangs- en verificatiecode nodig die je terugvindt in je bevestigingse-mail. Je krijgt dan ook je reservatiekost binnen de 5 dagen terugbetaald. 

Als na 6 juni blijkt dat je er niet bij bent, word je persoonlijk op de hoogte gebracht en krijg je uiteraard ook je reservatiekost terugbetaalt.

Hoeveel tickets mag ik reserveren?

Elke donor mag maximum 4 tickets reserveren: één voor zichzelf en 3 extra gasten. Op die manier geven we donoren de kans om het feest samen met hun vrienden en familie te beleven! Wil je meer dan 3 gasten meebrengen? Dan kan je ter plaatse aan de kassa zelf tickets aankopen. Meer info over tickets kopen vind je hier: www.walibi.be/nl/tickets

Opgelet:

  • Ticktes zijn op naam en mogen dus niet doorgegeven of doorverkocht worden.
  • Personen kleiner dan 1 meter hebben geen ticket nodig.

Moet ik ook reserveren voor personen kleiner dan 1 meter?

Nee, personen kleiner dan 1 meter hebben geen ticket nodig.

Ik ben 3 keer komen doneren sinds mei 2023, maar het lukt niet om me in te schrijven?

Viel jouw derde donatie in de periode tussen 3 april 2024 en 17 mei 2024? Dan kan het zijn dat je even geduld moet hebben. Je donatie wordt binnen de 3 dagen verwerkt in het inschrijvingssysteem. Probeer dus 3 dagen na je derde donatie opnieuw om je in te schrijven. Was je derde donatie langer dan 3 dagen geleden en kan je nog steeds niet inschrijven? Neem dan contact op met donorfeest@rodekruis.be.

Waar vind ik mijn donornummer?

Om je in te schrijven, heb je je donornummer nodig. Je vindt je donornummer onderaan elke nieuwsbrief, uitnodiging voor je bloedinzameling per mail en op de postdonatie donorkaart. Je kan het ook opnieuw aanvragen via donorportaal@rodekruis.be.

Wanneer en hoe krijg ik mijn tickets toegestuurd?

Als je inschrijving correct is, krijg je een bevestigingsmail. Deze bevat nog geen tickets. Je tickets kan je pas enkele dagen voor het Donorfeest downloaden. Je zal dan een e-mail met instructies ontvangen. Houd je mailbox dus zeker goed in de gaten.

Ik kreeg geen bevestigingsmail, wat nu?

Als je inschrijving correct is en je hebt deze bevestigd, wordt een bevestigingsmail verstuurd naar het mailadres dat je opgaf. Ontvang je geen mail? Kijk zeker eerst je spam-folder na. Vind je hem daar ook niet terug, stuur dan een mailtje naar donorfeest@rodekruis.be en wij helpen je graag verder.

Kan ik mijn inschrijving annuleren of wijzigen?

Nee, je tickets wijzigen is niet mogelijk (bv. van dag wisselen). Je kan wel een of meerdere tickets annuleren tot en met 5 juni. Daarvoor heb je de toegangs- en verificatiecode nodig die je terugvindt in je bevestigingse-mail. Jouw reservatiekost van 5 euro/ticket wordt dan binnen de 5 dagen teruggestort. Na 5 juni is annuleren niet meer mogelijk en krijg je je reservatiekost van 5 euro per ticket dus ook niet meer terugbetaald. 

Opgelet: tickets doorverkopen is ten strengste verboden.

Ik heb mijn tickets geannuleerd, maar nog geen terugbetaling ontvangen?

Afhankelijk van de drukte, zou jouw terugbetaling maximum 5 dagen op zich mogen laten wachten. Duurt het langer dan 5 dagen? Stuur dan een mailtje naar donorfeest@rodekruis.be en wij helpen je graag verder.

Hoe kan ik Walibi het best bereiken?

  • Kom je met de trein? Rijd tot aan het station Bierges-Walibi. Dat ligt, via de voetgangersbrug, op slechts tien minuten stappen van de hoofdingang van het park.
  • Kom je met de auto? Het park heeft een ruime parking waar je terecht kan met je wagen.
  • Kom je met de fiets? Je kan je fiets gratis stallen in een onbewaakte fietsenstalling.

Opgelet: de toegang tot Walibi is gratis, maar de kosten voor je verplaatsing naar het pretpark en eventuele parkingkosten moet je zelf betalen. Een parkingticket van Walibi kost 13 euro. 

Is mijn treinticket of parkingticket inbegrepen bij het Donorfeest?

Nee. De toegang tot Walibi is inbegrepen, maar de kosten voor je verplaatsing naar het pretpark en eventuele parkingkosten moet je zelf betalen. Een parkingticket van Walibi kost 13 euro en kan je enkel ter plaatse kopen.

Mag ik mijn hond meenemen naar het park? 

Nee. Met het oog op de veiligheid worden in het park geen huisdieren toegelaten.

Blindengeleidehonden en hulphonden kunnen wel worden toelaten mits ze duidelijk herkenbaar zijn. Je moet dan een Easy Pass halen aan de infostand van het park vlak naast de ingang. Meer informatie vind je hier.

Is het park toegankelijk voor rolstoelen?

Ja, Walibi is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kan een rolstoel huren aan de ingang van het park voor 8 euro. Gezien het aantal rolstoelen beperkt is, vraagt Walibi om deze op voorhand te reserveren. Meer informatie vind je hier.

Moet ik mijn tickets afdrukken?

Nee, je bent niet verplicht om je ticktets af te drukken. De tickets scannen op papier gaat echter een stuk vlotter dan wanneer we ze digitaal moeten scannen. De keuze is aan jou.

Kan je vrij rondlopen in Walibi tijdens het Donorfeest?

Jazeker. Zodra je toegangsticket is gescand, ben je vrij om het park zelf te bezoeken. Er worden vanuit Rode Kruis-Vlaanderen geen activiteiten georganiseerd. Zo kan jij optimaal genieten van de attracties in Walibi. Aan de ingang zal tussen 10 en 13 uur wel een medewerker van Rode Kruis-Vlaanderen aanwezig zijn bij de ingang waarbij je terecht kan met vragen of opmerkingen.

Stond je vraag er niet tussen? 

Kijk zeker eens op de veelgestelde vragen pagina van Walibi www.walibi.be/nl/vaak-gestelde-vragen. Nog geen antwoord op jouw vraag gevonden? Stuur dan een mailtje naar donorfeest@rodekruis.be en wij helpen je graag verder.