Rode Kruis-Tienen stickerverkoop

 

 

Rode kruis Vlaanderen afdeling  Tienen sloot op donderdag 9 mei 2019 zijn stickeractie af met een geschatte verkoop van 9350 stickers. Hiermee bewijzen de Rode Kruisvrijwilligers dat de stickeractie een succesformule blijft. Talrijke huisgezinnen  uit onze werkregio ( Boutersem, Glabbeek, Hoegaarden , Lubbeek en Tienen ) steunden de jaarlijkse actie opnieuw.

 

Playmobil siert de sticker
Met haar welbekende speelfiguren van 7,5 cm groot en meer dan 30 verschillende speelwerelden, prikkelt PLAYMOBIL® wereldwijd de fantasie van kinderen want die is grenzenloos. Even grenzeloos als de toewijding van de vrijwilligers van het Rode Kruis om mensen in nood te helpen. Met plezier en respect voor hun inzet heeft PLAYMOBIL®, in samenwerking met het Rode Kruis, een mini-held van het Rode Kruis ontworpen. Een held, want dat zijn ze!


Belangrijke inkomstenbron
De jaarlijkse stickeractie is de belangrijkste inkomstenbron voor alle plaatselijke Rode Kruisafdelingen. De opbrengst gaat dit jaar naar de aankoop van allerlei materiaal voor onze 'Hulpdienst'.  De Rode Kruisvrijwilligers van afdeling Tienen werken gratis, maar krijgen een uitgebreide opleiding en volgen regelmatig bijscholingen. Ook daarvoor zal het ingezamelde geld worden aangewend.
In 2018 waren er maar liefst 206 preventieve acties bij evenementen en sportwedstrijden in onze werkregio , hielpen de Rode Kruisvrijwilligers van onze 'Hulpdienst'  578 slachtoffers  en presteerden ze in totaal 6773 uren ten dienste van de bevolking.
( Ons jaaroverzicht  met feiten & cijfers over de hulpacties kan je hier terugvinden. )

 

             Bedankt iedereen voor de niet-aflatende steun !!!