Symposium 'Brug tussen school en thuis'

Brugfigurenproject

Onderwijs is een belangrijke hefboom om maatschappelijk kwetsbare kinderen betere toekomstkansen te geven. Dat is voor jou uiteraard geen nieuws.

Het brugfigurenproject van Rode Kruis-Vlaanderen ondersteunt scholen bij die belangrijke opdracht. Het zet hiervoor meer dan 500 vrijwilligers in die een kind thuis of op school begeleiden. De wijze waarop onze vrijwilligers hulp bieden werd  bovendien wetenschappelijk onderbouwd.

Terugblik op het symposium

Meer dan 120 brugfiguren, beleidsmakers, wetenschappers en pedagogen namen op 17 mei 2018 in de KBC Boerentoren te Antwerpen deel aan het symposium 'Brug tussen school en thuis' om samen een kritische reflectie te maken van het werkveld en onderzoek rond het Brugfigurenproject van Rode Kruis-Vlaanderen.

We blikken samen met jullie graag terug op een boeiende dag.

Symposium

De kennis die we door de jaren heen ontwikkelden, en de ervaring die onze vrijwilligers dagelijks opdoen, willen we graag met jou delen. We nodigen je daarom graag uit om samen een kritische reflectie te maken van het werkveld en onderzoek tijdens ons symposium ‘Brug tussen school en thuis’.

We stelden een boeiend programma voor je samen. Heel wat vooraanstaande sprekers uit het werkveld en academische wereld bevestigden hun medewerking. We hopen je met het programma warm te kunnen maken voor dit event, zodat je deze dag alvast reserveert in je agenda.

Programma

Praktisch

Het symposium gaat door op donderdag 17 mei 2018, in het KBC-gebouw op de Eiermarkt te Antwerpen.

Datum: 17 mei 2018
Locatie: Eiermarkt 20, 2000 Antwerpen

Inschrijven


Mocht u intussen vragen hebben, kan u ons contacteren via antwerpen@rodekruis.be of via 03 286 93 12.

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven voor het symposium kan uitsluitend via het online inschrijvingsformulier op deze website.

Is dit symposium interessant voor mij?

Het symposium belicht verschillende aspecten van de begeleiding van kinderen in het onderwijs. Het geeft betekenis, duiding en wetenschappelijke onderbouwing. Met dit symposium richten we ons dus tot iedereen die direct of indirect betrokken is bij die begeleiding: brugfiguren, zorgleerkrachten, maatschappelijk werkers, beleidsmakers, onderzoeksmedewerkers ...

Welke sprekers komen aan het woord?

Tijdens het programma komen de volgende sprekers aan het woord:

Wat is de kostprijs om deel te nemen?

De deelnamekosten voor Rode Kruisvrijwilligers worden gedragen door Rode Kruis-Antwerpen.

Aan andere deelnemers vragen we een bijdrage van € 15 per deelnemer. De bijdrage kan uitsluitend per overschrijving overgemaakt worden. We bevestigen je inschrijving zodra het bedrag werd overgemaakt.

Hoeveel deelnemers kunnen er deelnemen?

Tot 300 deelnemers kunnen zich inschrijven voor het symposium.

Hoe kan ik de locatie eenvoudig bereiken?

De locatie waar het symposium door gaat ligt in het historische centrum van de stad. Openbaar vervoer is dus het meest aangewezen vervoersmiddel om naar het symposium te reizen.

Met de tram

Het symposium is het best bereikbaar met de tram. Op de lijnen 3, 5, 9 en 15 stap je af aan halte Meir. Op de lijnen 4 en 7 stap je af aan halte Meirbrug. Beide haltes zijn op 100 meter van het symposium.

Met de trein

Met de trein reis je naar Antwerpen-Centraal. Van daaruit maak je een wandeling van 15 minuten via De Keyserlei en Meir, of maak je een korte tramrit (richting Linkerover, Zwijndrecht of Melsele).

Met de auto

We raden u aan om de auto achter te laten op een van de 9 Park & Rides van de stad en er de tram te nemen naar het symposium. Wil je toch met de auto naar het symposium? Dan kan u gebruik maken van de overdekte parkeergarage van Interparking, dat over het gebouw gelegen is. De kosten die verbonden zijn aan het parkeren van je wagen worden niet vergoed.

Opgelet! De locatie ligt in de lage emissiezone van de stad. Informeer je dus goed alvorens je besluit om de auto te nemen.

Over welke leeftijdscategorie handelt het symposium?

Het brugfigurenproject van Rode Kruis-Vlaanderen focust zich op leerlingen in het kleuter- en basisonderwijs. Tijdens het symposium hebben we het voornamelijk over die doelgroep, hoewel heel wat sessies een bredere insteek zullen hebben.

Kan ik het symposium financieel steunen?

Ja, dat kan. Neem daarvoor zeker het sponsordossier van het event door en neem vrijblijvend contact met op met onze provinciemanager.

Hoe kan ik het symposium mee promoten?

We zouden het fantastisch vinden indien je ons evenement zou aanbevelen bij je collega's. Gebruik daarom gerust de volgende functionaliteiten:

Evenement delen via LinkedIn
Evenement delen via Twitter
Evenement delen via Facebook

Programma downloaden
E-mailbanner downloaden

Ben je op zoek naar iets specifieks? Neem dan gerust contact op met ons communicatieteam. Dan bekijken we of we je iets kunnen aanreiken waarmee je toch aan de slag kan.

Waar in de provincie Antwerpen zijn Rode Kruis brugfiguren aan het werk?

Haast overal! De Rode Kruisafdelingen die actief inzetten op het brugfigurenproject hebben we voor jou op een kaartje gezet: klik hier