Onze aangepaste vakanties

Vakantie doet iedereen deugd. Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen aangepaste vakanties voor personen die door hun handicap, ziekte of ouderdom moeilijk zonder begeleiding op reis kunnen. Natuurlijk kunnen hun mantelzorgers mee, want ook zij verdienen een zorgeloze en relaxte vakantie.

Meer lezen

Eerste hulp op jouw evenement

Waar veel mensen bij elkaar komen, is er een verhoogd risico op ongevallen. Organiseer je een groot evenement, concert, sportwedstrijd of een andere activiteit? Je kan op ons beroep doen voor een preventieve hulpactie. Onze ervaren en goed opgeleide hulpverleners garanderen een kwaliteitsvolle hulpverlening.

Meer lezen

Hartveilig

Een AED ter beschikking stellen en een opleiding reanimeren en defibrilleren inrichten is de combinatie om ons label 'Hartveilig' te behalen. Je verhoogt met het behalen van het label de overlevingskansen van 7 naar 70%. Lees hier hoe je als gemeente, vereniging of sportclub het label kan behalen.

Meer lezen

Onze opleidingen eerste hulp

Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Via onze opleidingen leren we je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. Zo weet je wat je moet doen als er iets gebeurt.

Meer lezen

Contact

Neem contact op met een van onze medewerkers.

+ Contact opnemen
  • “Welkom bij Rode Kruis-Antwerpen.”

    Stef Meynendonckx provincievoorzitter

Rode Kruis-Vlaanderen

Binnen het Belgische Rode Kruis zijn wij de Vlaamse schakel van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging.

 

We komen op voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. We zijn actief op het gebied van rampenbestrijding, zelfredzaamheid, bloedvoorziening en zorg voor kwetsbaren.

 

Onze vrijwilligers en werknemers handelen integer en professioneel. Ze zijn teamspelers en tonen zin voor initiatief.

 

We zijn een vrijwilligersorganisatie en doen dus maximaal een beroep op vrijwilligers.

+ Dit doen we
38.315

boeken in voorraad om uit te lenen

598

georganiseerde bloedcollectes

151

plaatsen voor een aangepaste vakantie