Jeugd Rode Kruis

Korte samenvatting

Wat: Een superleuke jeugdbeweging (met aandacht voor Eerste Hulp)

Kostprijs/registratie: Gratis!

Voor wie: Iedereen vanaf het eerste leerjaar!

Waar: Het Rode Kruislokaal (Meulenbroekstraat 1B, Hamme)

Wanneer: Op zaterdagen van 14u-17u (zie onze kalenders op deze pagina om te weten welke zaterdagen)

Contact: jeugd@hamme.rodekruis.be – Eveline Van de Velde : 0470/52 23 93

Facebookpagina: Jeugd Rode Kruis-Hamme

Instagram: Jeugd Rode Kruis Hamme

 

Algemene info en kalenders

Algemene informatie

Kalender Zwachtels

Kalender Helpers

Kalender Juniors

Jeugd Rode Kruis, wat is dat?

Welkom op de pagina van het Jeugd Rode Kruis Hamme! Wij zijn een fantastische (en gratis!) jeugdbeweging waar iedereen vanaf het eerste leerjaar welkom is. We doen op zaterdagnamiddag van 14u-17u toffe activiteiten zoals bosspelen, pleinspelen, bordspelen, sport en spel, teambuilding, knutselen, … Spelkledij aandoen die tegen een stootje kan, is dus altijd noodzakelijk! Daarnaast organiseren we ook grotere activiteiten zoals een halloweenavond, kerstfeestje, weekendje en natuurlijk ons giga-fantastisch tiendaags zomerkamp.

Raadpleeg zeker onze kalenders op deze website om te kijken op welke zaterdagen er iets te doen valt. We doen ons best om jullie zoveel mogelijk plezier te laten beleven! Daarnaast vindt u nog extra informatie in het algemeen document.

Om elk kind activiteiten te laten doen aangepast aan zijn/haar leeftijd, zijn onze leden opgesplitst in 3 groepen:

  •  de zwachtels (1e leerjaar – 3e leerjaar)
  • de helpers (4e leerjaar – 6e leerjaar)
  • de juniors (middelbaar)

Naast al die leuke activiteiten laten we onze leden ook kennis maken met Eerste Hulp. Als onderdeel van het Rode Kruis vinden wij het belangrijk om kinderen op een speelse manier kleine verzorgingen te laten uitvoeren en om hen correct te leren handelen in noodsituaties. Daarom starten we elke gewone activiteit met een korte initiatie van 15-30min waar uw kind enkele basiskneepjes van de Eerste Hulp kan leren, zoals hoe je een bloedneus of een schaafwonde verzorgt of wat ze moeten doen als iemand flauwvalt. 

Als uw kind(eren) geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan onze activiteiten of als u nog wat meer informatie wilt, kunt u ons altijd contacteren via bovenstaande contactgegevens. 

Inschrijven bij ons is heel simpel: Vul deze speelfiche van 2022-2023 in en uw kinderen kunnen GRATIS aan onze activiteiten deelnemen. Een voordeel bij onze jeugdbeweging is dat uw kind gelijk wanneer kan instappen en zelf kan kiezen aan welke activiteiten hij/zij wil meedoen. 

Neem ook gerust eens een kijkje op onze sociale media voor leuke foto’s en handige updates! 

Hopelijk tot snel!

JRK-kamp

Elke zomervakantie organiseert onze leidingsploeg met veel plezier een ongelooflijk 10-daags-kamp voor al onze leden. Dit kamp gaat meestal door in de periode van 11-21 juli. Elk jaar voorzien we ook een leuke inkleding (zoals indianen, legerkamp, Asterix en Obelix, ruimte, winter, …) die het voor de kinderen onvergetelijk maakt!