Jeugd Rode Kruis

Korte samenvatting

Wat: Een superleuke jeugdbeweging (met aandacht voor Eerste Hulp)

Waar: Het Rode Kruislokaal (Meulenbroekstraat 1B, Hamme)

Wanneer: Om de 2 weken op zaterdag van 14u-17u (zie onze kalenders op deze pagina)

Kostprijs/registratie: Gratis!

Contact: jeugd@hamme.rodekruis.be – Natasha Van de Velde : 0474/78 16 63

Facebookpagina: Jeugd Rode Kruis-Hamme

Kalenders

[PDF] Kalender helpers 2021 september - december

[PDF] Kalender zwachtels 2021 september - december

[PDF] Kalender juniors 2021 september - december

[PDF] algemene info & contact

Jeugd Rode Kruis, wat is dat?

Welkom op de pagina van het Jeugd Rode Kruis Hamme! Wij zijn een fantastische (en gratis!) jeugdbeweging waar iedereen van 6-18 jaar welkom is. We doen om de 2 weken (in de mate van het mogelijke ;) ) op zaterdagnamiddag van 14u-17u toffe activiteiten zoals bosspelen, pleinspelen, bordspelen, sport en spel, teambuilding, knutselen, … Spelkledij aandoen die tegen een stootje kan, is dus altijd noodzakelijk! Daarnaast organiseren we ook grotere activiteiten zoals een halloweenavond, kerstfeestje, weekendje en natuurlijk ons giga-fantastisch tiendaags zomerkamp.

Om elk kind activiteiten te laten doen aangepast aan zijn/haar leeftijd, zijn onze leden opgesplitst in 3 groepen:

  • de zwachtels (1e leerjaar (min. 6 jaar) – 3e leerjaar)
  • de helpers (4e leerjaar – 6e leerjaar)
  • de juniors (middelbaar)

Naast al die leuke activiteiten willen we onze leden ook kennis laten maken met Eerste Hulp. Als onderdeel van het Rode Kruis vinden wij het belangrijk om kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met kleine verzorgingen en om hen correct te leren handelen in noodsituaties. Dit doen we aan de hand van 2 initiatielessen waar uw kind enkele basiskneepjes van de Eerste Hulp kan leren, zoals hoe je een bloedneus of een schaafwonde verzorgt of wat ze moeten doen als iemand flauwvalt. Natuurlijk verschijnt er ook eens Eerste Hulp in onze activiteiten, zodat het regelmatig opgefrist wordt.

Als u en uw kind(eren) geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan onze activiteiten of als u nog wat meer informatie wilt, kunt u ons altijd contacteren. We kunnen dan samen kijken naar een datum waarop uw kind vrijblijvend kan deelnemen aan een activiteit. Een voordeel bij onze jeugdbeweging is dat uw kind gelijk wanneer kan instappen en zelf kan kiezen aan welke activiteiten hij/zij wil meedoen. Neem ook gerust eens een kijkje op onze facebookpagina (Jeugd Rode Kruis-Hamme) voor leuke foto’s!

Hopelijk tot snel!

JRK-kamp

Elke zomervakantie organiseert onze leidingsploeg met veel plezier een ongelooflijk 10-daags-kamp voor al onze leden. Dit kamp gaat meestal door in de periode van 11-21 juli. Elk jaar voorzien we ook een leuke inkleding (zoals indianen, legerkamp, Asterix en Obelix, ruimte, winter, …) die het voor de kinderen onvergetelijk maakt!