Opleidingen Eerste hulp

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je onmiddellijk hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

Dé referentie in eerste hulp

Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en de focus ligt op de praktijk. Oefenen, oefenen, oefenen! Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

Cursussen academiejaar 2021-2022

We zullen twee combinatiecursussen Eerste Hulp en Helper organiseren, gevolgd door een praktijkexamen.

Donderdagavondcursus (najaar 2022)

geannuleerd wegen te weinig inschrijvingen

Zaterdagcursus (najaar 2022)

afgelopen

Zaterdagcursus (voorjaar 2023)

inschrijvingen volzet:

  • za 11 maart 2023
  • za 25 maart 2023
  • za 8 april 2023
  • za 15 april 2023 (examen)

Cursussen reanimeren en defibrilleren

Op drie uur tijd kan je leren hoe je een leven kan redden met onze lessen Reanimeren en Defibrilleren in het kader van een Hartveilig-project.

De Eerste Hulp-app

Nog nooit een cursus gevolgd en dus geen idee wat te doen bij een ongeval of in een noodsituatie? Al een cursus gevolgd of deze momenteel aan het volgen? Dan is de gratis eerste hulp app van Rode Kruis-Vlaanderen iets voor jou!

De app kan je in noodgevallen meteen de juiste informatie verschaffen over de handelingen die je moet toepassen. Anderzijds is de app ook een geheugensteuntje voor cursisten of kunnen ze deze gebruiken om bepaalde delen van de leerstof op hun eigen tempo in te studeren.

De app vervangt onze eerstehulpopleidingen uiteraard niet, maar kan een handig hulpmiddel zijn. Download hem in de App Store voor iOS of via de Google Play Store voor Android onder de naam "Eerste Hulp - Rode Kruis".