Steun financieel

Elke dag helpen we mensen. We doen dat in volledige onafhankelijkheid, ook financieel. Daarom is jouw steun nodig. Door een gift te doen steun je Rode Kruis in jouw buurt. Zo laat je ons toe te helpen waar en wanneer dat nodig is. Goed om te weten: jij krijgt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis.

Alleen als jij ons helpt kunnen wij anderen helpen. Jouw bijdrage maakt dus écht het verschil. Alvast bedankt!

Mis je fiscaal attest niet!

Je geniet van belastingvermindering

Giften aan Rode Kruis-Vlaanderen zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan Rode Kruis-Vlaanderen, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45%* op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Het Rode Kruis geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving.

* voor giften in 2020 wordt dit opgetrokken naar 60%

Uitzonderlijk extra fiscaal voordeel voor giften in 2020

COVID-19 treft ons zwaar. De overheid stimuleert daarom de vrijgevigheid door de belastingvermindering voor giften in 2020 op te trekken van 45% naar 60%. Het plafond voor belastingvermindering voor giften wordt verhoogd van 10 naar 20% van het netto-belastbaar inkomen.

Steun ons met € 40 of meer en geniet van dit uitzonderlijk belastingvoordeel.

Je Rijksregisternummer vereenvoudigt je aangifte

Als de belastingdienst je met 100% zekerheid kan identificeren, verschijnt je fiscaal attest automatisch in je aangifte. Enkel de gegevens van een individu kunnen automatisch gekoppeld worden aan je aangifte. Geef je volledige familienaam, voornaam, adres, geboortedatum en volledigheidshalve je Rijksregisternummer door. 

Klik hier om je rijksregisternummer door te geven

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Aarzel niet ons een seintje te geven via :