Word vrijwilliger

Vrijwilliger bij Rode Kruis Poperinge? Een echte aanbeveling! Het is een tof engagement waar hulpvaardigheid centraal staat en dat samen met een fijne vriendengroep.

Jouw ervaring en inzet komen zeker van pas! 

Help jij ons helpen? Vrijwilligers zijn de ruggengraat van onze afdeling. Versterk ons team met jouw talenten en enthousiasme. Jouw ervaring als leerkracht, zorgverlener of communicatieve duizendpoot kunnen we zeker gebruiken om elke dag mensen te helpen. Ook jouw gedreven persoonlijkheid komt van pas! Voorkennis of een specifiek diploma is niet vereist. Wij geven je een goede opleiding en bieden je de nodige ondersteuning. Je inzet en enthousiasme is meer dan welkom!

Een greep uit het aanbod...

Je kan onze afdeling op verschillende manieren helpen. Hieronder alvast een kleine  greep uit het diverse aanbod aan taken bij Rode Kruis Poperinge:

 • eerste hulp bieden bij evenementen en rampen
 • jongeren of volwassenen eerste hulp aanleren
 • aandacht en tijd geven aan hulpbehoevenden
 • werven van vrijwilligers en fondsen
 • helpen bij het organiseren van bloedinzamelingen
 • simuleren van wondes of situaties in de lessen eerste hulp
 • ...

Vrijwilliger bij het Rode Kruis... Iets voor jou?

Vrijwilliger bij het Poperingse Rode Kruis, iets voor jou? Maak kennis met onze rubriek 'vrijwilliger in de kijker' en lees wat onze huidige vrijwilligers drijft in hun engagement. Heb je nog vragen? Of aarzel je of jouw enthousiasme en talent ons iets kan bijbrengen? Neem dan zeker contact met ons op! 

Ja! Ik wil graag helpen

Regelmatig plaatsen we een vrijwilliger in de kijker. Zij vormen namelijk het kloppende hart van onze afdeling. Onze vrijwilligers zijn actief in verschillende domeinen en zijn dan ook van alle markten thuis. Zo zijn er hulpdienstvrijwilligers, lesgevers, simulanten, spelanimatoren, ... Benieuwd naar wat onze vrijwilligers drijft? Benieuwd naar welke taken onze vrijwilligers allemaal vervullen? Lees dan hieronder zeker eens onze rubriek: ‘vrijwilliger in de kijker’.

 • Vrijwilliger bij het ziekenvervoer

  "Vrijwilliger bij Rode Kruis Poperinge? Een echte aanbeveling! Het is een tof engagement waarbij je in noodsituaties echt het verschil kan maken en waar hulpvaardigheid centraal staat."

  Lees hier het verhaal van Peter-Jan (21). Hulpdienstvrijwilliger bij Rode Kruis Poperinge, actief als hulpverlener op evenementen en tijdens het niet - dringend ziekenvervoer...

  + Bekijk
 • Simulant

  "De reacties van de cursisten die de simulaties erg nuttig vinden motiveren mij! De levensechte simulaties maken de lessen boeiend en praktisch…"

  Bekijk hier de getuigenis van Eric (53). Simulant bij het Poperingse Rode Kruis en ook actief als animator hartveilig en hulpdienstvrijwilliger.

  + Bekijk
 • Jeugdmonitor

  "Het motiveert me om te streven naar perfectie. Mijn mening is dat iedere persoon kennis zou moeten hebben van eerste hulp, op z’n minst de basiskennis."

  Jurgen (32) is actief als jeugdmonitor, animator hartveilig en als hulpdienstvrijwilliger bij Rode Kruis Poperinge. Lees hier zijn verhaal! 

  + Bekijk
 • Hulpdienstvrijwilliger

  "Door in het Rode Kruis te stappen, heb ik in één klap de ervaring waarnaar ik zocht, een pak leuke vrienden én een mooie hobby erbij."

  Liesbeth (29) is actief als hulpdienstvrijwilliger bij Rode Kruis Poperinge. Benieuwd naar haar verhaal? Lees het hier!

   

  + Bekijk
 • Vrijwilliger aangepaste vakanties

  "Aan de mensen die overwegen om vrijwilliger te worden: zeker doen! Het biedt je ongelooflijk veel kansen en mooie momenten."

  Aldus Ellen (23), actief als vrijwilliger 'aangepaste vakanties' en als hulpdienstvrijwilliger bij Rode Kruis Poperinge. Benieuwd naar het verhaal van Ellen? 

  + Bekijk
 • Lesgever Eerste Hulp

  "Het motiveert mij om mensen iets bij te leren. Zeker dingen die ze in het dagdagelijkse leven kunnen gebruiken of waarmee ze levens kunnen redden!"

  Leen (34) is al 18 jaar actief binnen het Rode Kruis. Eerst als hulpdienstvrijwilliger, nu als lesgever eerste hulp. Lees hier het verhaal van Leen!

  + Bekijk
 • Vrijwilliger bij de bloedinzameling

  In 1986 volgde ik samen met een vriend de cursus eerste hulp, waarna we ons beiden engageerden als vrijwilliger. Ik ben er blijven plakken en zit er na 30 jaar nog steeds in. 

   Peter (47) is maar liefst 30 jaar actief als vrijwilliger binnen Rode Kruis - Poperinge. Hij werkt mee aan de bloedinzamelingen, als hulpverlener tijdens preventieve acties, ... Benieuwd naar zijn verhaal? 

  + Bekijk