Uitleendienst

Heb je dringend krukken nodig? Of een ziekenbed voor verzorging thuis? Geen paniek: overal in Vlaanderen kan je terecht in onze uitleenpunten. Ook buiten de kantooruren en in het weekend.

Helpende hulpmiddelen

Het Rode Kruis helpt ook door het uitlenen van allerlei hulpmiddelen. Een kruk na een breuk, een rolstoel na een val, een ziekenbed voor verzorging thuis… Het zijn vaak belangrijke steuntjes in de rug. Bij de meer dan 180 uitleenpunten van het Rode Kruis, waar Rode Kruis Poperinge er één van is, kun je terecht voor een passende oplossing. Bij een uitleenpunt van het Rode Kruis vind je precies wat je nodig hebt. We lenen dan ook enkel materiaal uit dat aan de strenge kwaliteitsnormen van het Rode Kruis voldoet.

Wat kun je lenen, en hoeveel kost het?

Alle uitleenpunten van Rode Kruis Vlaanderen hebben een bepaald pakket aan hulpmiddelen. Minder gevraagd materiaal is dan ook niet in elke uitleenpost aanwezig. Maar geen nood: we zoeken voor jou altijd naar een oplossing.

In het uitleenpunt van Rode Kruis Poperinge is volgend materiaal zeker aanwezig:

- Rolstoelen
- (Kinder)krukken
- Looprekken
- Rollator
- Verstelbare bedden
- Onrusthekkens
- ...

Om de kwaliteit van de uitleenpunten te blijven garanderen, vragen we een beperkt huurgeld. Een goede uitleendienst kost immers een pak geld. Denk bijvoorbeeld maar aan de aankoop van goed materiaal, het onderhoud en de regelmatige vernieuwing. Daarnaast vragen we ook een waarborg als garantie dat de hulpmiddelen ook door een volgende persoon in perfecte staat kunnen ontleend worden.

Huurprijzen

Wist je dat?

Jaarlijks lenen Rode Kruisvrijwilligers ongeveer 18.000 hulpmiddelen uit aan slachtoffers van ongevallen, herstellende zieken en bejaarden.