Ziekenvervoer

Een ziekenwagen nodig? Dan kan het Rode Kruis je helpen. Bel gewoon het nummer 105 en je krijgt meteen iemand van onze centrale aan de lijn. Indien nodig sturen we dadelijk een ziekenwagen, maar je kunt ook een ambulance reserveren voor een later moment. De ziekenwagendienst van Rode Kruis Vlaanderen telt meer dan 200 ziekenwagens die overal en onmiddellijk voor je klaarstaan.

Bel 105 als het niet dringend is...

Het is niet altijd makkelijk om met de wagen naar huis, naar het ziekenhuis of naar het rustoord te gaan. Je moet bijvoorbeeld liggend of halfliggend vervoerd worden, of misschien heb je moeite bij het in- en uitstappen. Reken dan op de 105 van het Rode Kruis. Onze ziekenwagendienst is een van de grootste van Vlaanderen. De meer dan 170 ambulances van Rode Kruis Vlaanderen verzorgen jaarlijks ruim 100.000 ritten en staan steeds klaar voor iedereen.

De prijs wordt berekend op basis van de afgelegde afstand. Je betaalt een vast bedrag en vervolgens een bijdrage per kilometer. Op zon- en feestdagen betaal je een toeslag.

Dringend ziekenvervoer

105 is geen ambulancedienst voor noodgevallen. Als u dringende medische hulp nodig hebt, gebruikt u het nummer 112. De ziekenwagens van Rode Kruis-Vlaanderen en de ervaring en deskundigheid van onze ambulanciers worden wel ingezet als ze nodig zijn bij rampen, om de 112-diensten te versterken. De 3 ambulances van afdeling Poperinge zijn dan ook '112 - gekeurd' en worden soms ter vervanging van de '112' - ambulances ingezet.

Kwaliteit; materiaal en mensen

Het ziekenvervoer van het Rode Kruis is op alle situaties voorbereid. Elke 105 heeft gegarandeerd moderne apparatuur en bekwame mensen aan boord. Kwaliteit op wielen dus. Ook onze vrijwilligers worden voortdurend bijgeschoold.