Rode Kruis Poperinge

Rode Kruis Poperinge is één van de ongeveer 250 afdelingen die Rode Kruis Vlaanderen telt. Rode Kruis Poperinge is dus onderdeel van een wereldwijde hulporganisatie die overal ter wereld, van ontwikkelingsprojecten tot eerstehulpposten op rockconcerten, een 7 - tal fundamentele beginselen nastreeft. In deze beginselen werd de kern en de kracht van de Rode Kruis - en Rode Halve Maanbeweging vastgelegd. Dit is dan ook de reden waarom we overal worden gewaardeerd en gerespecteerd.

Onze lokalen 

Rode Kruis Poperinge is verspreid over twee verschillende locaties in Poperinge. Een eerste lokaal is gevestigd nabij de gasthuiskapel. Hier gaan de verschillende cursussen van het Rode Kruis en het Jeugd Rode Kruis door. Een tweede vestiging ligt nabij de Poperingse brandweerkazerne. Hier wordt al het rollend en medisch materieel opgeslagen. 

MEER INFO

Activiteiten 

Als lokale Rode Kruis afdeling zijn wij actief op heel wat domeinen. Je kent het Rode Kruis ongetwijfeld van de hulpdienst of de bloedinzamelingen. Maar ook op vlak van jeugdwerking, uitleendienst, vorming, ... zijn we actief. 

MEER INFO