Nieuwe huisvesting voor Rode Kruis Noord-Antwerpen

Eind vorig jaar fuseerden de Rode Kruisafdelingen in Merksem, Ekeren en Schoten tot de nieuwe afdeling Noord-Antwerpen. Om onze dienstverlening zo efficiënt mogelijk te kunnen organiseren, namen we het voornemen om een gebouw centraal in het werkgebied op te trekken. Hiervoor werden de eerste initiatieven genomen.

Voorlopige huisvesting in Schoten

Het nieuwe gebouw dient bij voorkeur centraal in het werkgebied worden opgetrokken. We legden de eerste contacten, en enkele concrete mogelijkheden worden overwogen. In afwachting besloten we eerder om zowel het gebouw in Merksem als in Schoten in gebruik te houden.

Echter, de vaste kosten voor het gebouw in Merksem blijven zwaar doorwegen op onze werking. Om die reden hebben we besloten om het gebouw alsnog te sluiten. Op die manier komen er middelen vrij die ons zullen helpen bij het realiseren van het nieuwe gebouw. In afwachting van het nieuwe gebouw zal onze hulpverlening worden gecoördineerd vanuit het gebouw in Schoten.

Vaak gestelde vragen

Waarom fuseren jullie?

Dat is voor de hand liggend! Onze organisatie is namelijk niet ongevoelig voor de stijgende kosten. Bovendien zorgde de Coronapandemie ervoor dat het bijzonder moeilijk is geworden om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Door onze krachten te bundelen zorgen we ervoor dat we onze dienstverlening kunnen bestendigen.

Word vrijwilliger

Ik ben leverancier. Wat zijn de nieuwe facturatiegegevens?

Bent u leverancier voor onze afdeling, of was u leverancier voor de voormalige afdelingen Merksem-Ekeren en/of Schoten? Dat is fijn. We nodigen u uit om onze klantgegevens als volgt aan te passen:

Nieuwe contactgegevens:
Rode Kruis Noord-Antwerpen
Gasketelplein 12
2900 Schoten
info@noord-antwerpen.rodekruis.be 

Nieuwe facturatiegegevens:
Rode Kruis Noord-Antwerpen
Gasketelplein 12
2900 Schoten
BTW BE0406 729 809
penningmeester@noord-antwerpen.rodekruis.be 

Heb je nog bedragen te vorderen? Dan nodigen we je uit om ons hiervoor zo snel mogelijk een factuur te bezorgen.

Ik heb interesse in een samenwerking. Wie is het nieuwe aanspreekpunt?

Sinds 1 januari wordt onze afdeling bestuurt door een nieuw Afdelingscomité. Ze staan je graag te woord! Geen idee wie je precies moet contacteren? Neem dan contact op via info@noord-antwerpen.rodekruis.be of via het nummer 03/318.08.22.

Contact

Ik deed onlangs een gift. Ontvang ik nog wel een fiscaal attest?

Bedankt voor je gift! Deed je de laatste twee weken van december een gift aan de Rode Kruisafdeling Schoten? Dan is het mogelijk dat je gift werd teruggestort. Je gift werd in dat geval niet registreerd. We nodigen je uit om in dat geval je gift opnieuw te storten op onze nieuwe rekening.

Bankrekening: BE02 0018 8620 7840
BICC: GEBABEBB

Doe een gift

Alle andere giften werden correct geregistreerd in de centrale databank van Rode Kruis-Vlaanderen. Je ontvangt een fiscaal attest in de maand maart in het jaar dat volgt na je gift.

Meer lezen

Kunnen we in de toekomst trouwens opnieuw rekenen op jouw steun? We kunnen je hulp namelijk goed gebruiken! Ontdek wat we doen en hoe je ons daarbij kan helpen.

Wat doen we Wat kan jij doen

Op welk rekeningnummer kan ik voortaan een gift storten?

Bedankt om onze activiteiten financieel te ondersteunen! We kunnen je hulp namelijk goed gebruiken. Giften stort je voortaan op het onderstaande rekeningnummer. Goed om te weten: je krijgt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis. Je ontvangt een fiscaal attest in de maand maart in het jaar dat volgt na je gift.

Bankrekening: BE02 0018 8620 7840
BICC: GEBABEBB

Doe een gift

Waar kan ik voortaan bloed geven?

De locaties en datums van de mobiele bloedinzamelingen in Ekeren, Merksem en Schoten blijven ongewijzigd.

Ekeren
Ekershof
Groot Hagelkruis 6
2180 Antwerpen

Datums en afspraak maken

Merksem
Wilgenhof
Moeshofstraat 136
2170 Merksem

Datums en afspraak maken

Schoten
De Kaekelaar
Sint-Cordulastraat 10
2900 Schoten

Datums en afspraak maken