Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. We Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden personeelsleden. In Vlaanderen zijn er zo’n 230 lokale afdelingen. Het werkgebied van onze afdeling bestaat uit de districten Ekeren en Merksem, en de gemeente Schoten.

Alle Rode Kruisafdelingen

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

Meer lezen

Welkom bij de Rode Kruisafdeling Noord-Antwerpen. Hier staan tientallen enthousiaste vrijwilligers voor je klaar. Help hen helpen door financieel te steunen, bloed te geven, een eerstehulpopleiding te volgen, of door zelf vrijwilliger te worden.

Tom Bogaerts

Afdelingsvoorzitter