Red jij ook een leven?

Overal in Vlaanderen zamelt Rode Kruis-Vlaanderen bloed in. Niet alleen voor heel veel zieke mensen is dit van levensbelang. Ook na verkeersongevallen, bij operaties of na bevallingen is er vaak heel wat bloed nodig om levens te redden. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende bloed in voorraad is. Ook onze afdeling helpt en organiseert mobiele bloedinzamelingen.

Stel je voor: jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd. Dus waarop wacht je?

Ben je tussen 18 en 66 jaar oud en verkeer je in goede gezondheid? Perfect! Aarzel geen seconde en word donor. Goed om te weten: als je voor het eerst doneert voor je 66ste, kan je dat blijven doen tot 71 jaar!

In onze gemeente vindt er elke drie maanden een bloedinzameling plaats. Telkens op dinsdag in parochiecentrum 'De Voorheide' en de week nadien op woensdag en donderdag in gemeentelijke feestzaal 'De Garve'. Het volledige overzicht van de data vind je op onze kalenderpagina

Is jouw bloedgroep nodig?

Of je nu A, B, AB of O bent: we kunnen je gift goed gebruiken! We moeten genoeg voorraad hebben van elke bloedgroep. Check de voorraad van 'jouw' bloedgroep en kijk wie jij helpt!

Wie help jij?