Rode Kruis, voor en door Arendonk

Onze Rode Kruis-afdeling maakt deel uit van Rode Kruis-Vlaanderen, een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. Zo ook dus in ons eigen Arendonk, waar we altijd en overal paraat zijn om mensen te helpen helpen.

Het Rode Kruis mag dan wel de grootste humanitaire organisatie ter wereld zijn met 180 nationale verenigingen en 17 miljoen actieve vrijwilligers, bij Rode Kruis-Arendonk beginnen we het klein en zien we de dingen groots. Met een kleine 100 actieve vrijwilligers en de steun van de Arendonkse bevolking, gemeente en verenigingen hebben we een sterke verankering in ons dorp en houden we de vinger aan de pols. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen waar nodig.

Wat we doen is misschien niet altijd zichtbaar, maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen.

Zo staat onze Hulpdienst jaarlijks klaar op een 50-tal hulpposten en onze dienst Bloed verzamelt in die zelfde tijdspanne zo’n 1.500 zakjes bloed van Arendonkse donoren.  Onze uitleendienst leent in dat jaar dan weer ongeveer 350 hulpmiddelen uit zoals rolstoelen of elektrische bedden aan mensen die daar nood aan hebben. Nood is er bij kwetsbare kinderen ook vaak aan huiswerkbegeleiding en daar zorgt ons team Brugfiguren van de dienst Sociale Hulpverlening sinds een aantal jaar voor. En wist u dat er jaarlijks een goeie 100 mensen een opleiding Eerste Hulp krijgen van onze dienst Vorming? Maar vergeet niet dat ook onze dienst Jeugd Rode Kruis een begrip is! Tweewekelijkse activiteiten, cursussen Eerste Hulp, een fuif, een zomerkamp, … U zegt het maar, zij organiseren het jaarlijks.

Voor al deze activiteiten rekenen wij op de inzet van onze vrijwilligers. Zij zijn het hart en de ziel van onze afdeling.